Başkale'de Atatürk büstü yakıldı

Suriye'de IŞİD'in Kobani kentindeki saldırıları üzerine HDP Genel Merkezi'nden tepkilerin ortaya konulması yönündeki çağrısı üzerine Van'da dün akşam başlayan olaylar, bugün de devam etti. Muradiye İlçesi'nde trafik ekiplerine ait bir araç molotofkokteyli

Başkale'de Atatürk büstü yakıldı
Suriye'de IŞİD'in Kobani kentindeki saldırıları üzerine HDP Genel Merkezi'nden tepkilerin ortaya konulması yönündeki çağrısı üzerine Van'da dün akşam başlayan olaylar, bugün de devam etti.
 
Muradiye İlçesi'nde trafik ekiplerine ait bir araç molotofkokteyli atılarak yakılırken, 1'i müdür yardımcısı 5 polis de atılan taşlardan yaralandı. Erciş ile Başkale İlçesi'nde ise göstericiler polisle çatışırken, birçok kamu binası ve işyerine zarar verdi. Başkale'deki Atatürk heykeline de büyük zarar verildi.
 
HDP Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'nda 'IŞİD saldırısına ve Ak Parti'nin Kobani'ye uyguladığı ambargoyu protesto etmek için tepkilerin gösterilmesi amacıyla sokaklara çıkılması çağrısı yapıldı. Bunun üzerine birçok kentte olaylar çıktı. Van'da da dün gece geç saatlere kadar süren olaylar bugün de devam etti. Yapılan çağrılar üzerine yüzlerce gösterici, öğle saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplandı. 
 
Polisin, slogan atarak caddede yürüyen gruba izin vermemesi üzerine gerginlik çıktı. Polis, gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak göstericileri dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş, molotofkokteyli atarak karşılık verdi.
 
BAŞKALE'DE ATATÜRK HEYKELİ YAKILDI
Van'ın Başkale İlçesi'nde ise IŞİD saldırılarını protesto etmek için bu sabah yaklaşık 500 kişi DBP İlçe binası önünde toplandı. Toplanan grup daha sonra sloganlar atarak AK Parti İlçe binasını taşladı. Göstericiler daha sonra çarşı merkezinde bulunan Atatürk heykeline molotof kokteyli atarak yaktı. Alevler içinde kalan heykel zarar gördü. Hakkari-Van karayoluna da barikat kurup trafiğe kapatan gruba, polis basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak müdahale etti. Göstericiler de polise havai fişek ve taşlarla karşılık verdi.
 
5 POLİS YARALI
Van'ın Muradiye ile Erciş İlçesi'nde de göstericiler, polisi taşlayıp, birçok kamu binası ve işyerine zarar verdi. Muradiye'de AK Parti ilçe binası ve kaymakamlık binası göstericiler tarafından taşlanırken, polis göstericileri dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve basınçlı su kulanarak dağıtmaya çalıştı. Muradiye'de tarafik ekiplerine ait polis aracı atılan molotofla yakılırken, 1'i Müdür yardımcısı 5 polis de atılan taşlarla yaralandı.
 
 
VAN'DA 2'Sİ KIZILAY'A AİT 5 ARAÇ YAKILDI
 
Cumhuriyet Caddesi'nde başlayan olaylar kentin en işlek caddelerinde de devam etti. Kepenklerin kapalı olduğu kentte polis gaz bombası ve basınçlı su ile göstericileri dağıtmaya çalışıyor. Olayların en yoğun olduğu bölge Fevzi Çakmak ve Maraş Caddeleri oldu. Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Kızılay Kan Merkezi'nin önünde bulunan 2 kan toplama aracı ve 1 otomobil, Maraş Caddesi'nde 1 minibüs ve 1 otomobil göstericiler tarafından ateşe verildi. Alev alev yanan araçlar toplumsal müdahale aracı olan TOMA yardımıyla söndürülürken, araçlarda büyük hasar meydana geldi.
 
Bu arada kentin en işlek mekanlarındanolan Maraş Caddesi de göstericiler tarafından yakılan araç ve polislerin barikatlarıyla kapatıldı. Olayların arasında kalan 80 yaşındaki bir adamda atılan gaz bombasından etkilendi. Duymayan yaşlı adam gazetecilerin yardımıyla bir çay evine götürüldü. 
 
Kent merkezindeki olaylar devam ederken, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Baro Başkanı Murat Timur, HDP PM üyesi Cüneyt Caniş, DBP Van İl Başkanı Musa İtah'ın da aralarında bulunduğu partililer Cumhuriyet Cddesi üzerinde bulunan Fekiye Teyran Parkı önüne geldi. Burada açıklama yapan Milletvekili Üçer, "AK Parti IŞİD çetesine destek vermekten vazgeçmelidir. Hükümet yetkilileri önlem almalıdır. Halkımızın demokratik eylemine müdühalede bulunulmuştur. Polisler tamamen şehir merkezinden çekilene kadar eylem devam edecektir" dedi.
 
ERCİŞ'TE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
 
Van Valiliği, olayların devam ettiği Erciş İlçesi'nde saat 18.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem