Başbakan'ı böyle vuracaklardı!

Başbakan Erdoğan'a yönelik suikastle suçlanan eski MİT'çi Gündeş anlatıyor…Gazeteci Yazar Can Dündar'ın kaleme aldığı anılar bölümünde şu ifadelere yer verildi. BÖYLE VURULACAKTI Milli İstihbarat Teşkilatı’nın İstanbul eski Bölge Başkanı Osman Nuri Gündeş

Başbakan'ı böyle vuracaklardı!

Başbakan Erdoğan'a yönelik suikastle suçlanan eski MİT'çi Gündeş anlatıyor…

Gazeteci Yazar Can Dündar'ın kaleme aldığı anılar bölümünde şu ifadelere yer verildi.

BÖYLE VURULACAKTI

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın İstanbul eski Bölge Başkanı Osman Nuri Gündeş, anılarını derlediği “İhtilallerin ve Anarşinin Yakın Tanığı” kitabında birçok soruya cevap arıyor.

Gündeş, geçen yıl haziran ayında “Erdoğan’a suikast” iddiasıyla ilgili olarak şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı. İddiaya göre Başbakan’ı taşıyan uçak İstanbul’a inişe geçtiğinde karadan havaya atılacak bir füzeyle vurulacaktı.

BİR ROKET BİR TABANCA

Kitaptan, Gündeş’in emekli Orgeneral Çevik Bir’e, Başbakan’a suikast için bir roket ve bir tabanca vermekle suçlandığı anlaşılıyor. Sorgu sırasında Gündeş’e, suikastta kullanılacağı iddia edilen roketle tabancanın fotoğrafları da gösterilmiş.

SAVCI ÖZ ARAMIŞ

Kitapta Gündeş, kendisini bizzat Savcı Öz’ün aradığını belirtiyor:

“Ömrü devletin bekasıyla ilgili çalışmalarla geçmiş, canı pahasına fedakâr bir mesai vermiş Osman Başkan’a bu çağrı biraz garip geldi” diye yazıyor.

Gündeş, korumasıyla birlikte savcılığa gittiğini, orada ifade vermekten çıkan emekli Orgeneral Çevik Bir’le ilk kez karşılaştığını ve Çevik Bir’in kendisine “Komutanım biz neler yapmışız” dediğini belirtiyor.

Ardından ifade vermeye Savcı Öz’ün yanına girdiğini aktadan Gündeş şöyle yazıyor: “Savcı Öz, çok nazik ve saygılıydı. Başkan’ın devlete hizmetlerini öğrenmiş bir tavır içindeydi. Ama bir gizli tanığın ihbarı üzerine kendisini çağırmak zorunda olduğunu söyledi ve ifade almaya başladı.”

İfadeye konu olan ihbar, sabıkalı bir şahıstan gelmişti.

Bu şahıs 2002 yılında Nuri Gündeş’in yanına gittiğini ve Gündeş’in yanında bir yüzbaşı olduğunu söylemiş, “Gündeş orada bana bir görev verdi” demişti.

GÖREV MEĞER BUYMUŞ

Görev, Erdoğan’a suikast düzenlemekti. İhbarcı şöyle demişti: “Osman Başkan bana bir roket bir de tabanca verdi. Bunları Çevik Bir Paşa’ya götür ver. O durumu biliyor. Başbakan Erdoğan’a suikast düzenleyecek.”

Nuri Gündeş, Savcı Öz’e, “Bu olayın 2002’de geçtiği söyleniyor, ben 1986’da emekli oldum” dedi.

ELİYLE Mİ ATACAKTI?

Öz, Gündeş’e suikastta kullanılacağı söylenen tabanca ve roketin fotoğraflarını gösterdi. Gündeş fotoğraflara baktı, gülümsedi:

Roketin kızağı yoktu.

“Çevik Paşa bunu eliyle mi atacaktı” diye sordu. Bu silahları ilk defa gördüğünü söyledi. Hayatı pahasına yaptığı 50 yıllık görevinde devlet için yaptığı hizmetlerden örnekler verdi.

Çıkışta “Devlete fedakârca hizmet etmenin bedeli 85 yaşında bu muameleye uğramak mı olmalıydı” diye düşündüğünü yazdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem