Bartholomeos'a "Bize her yer Trabzon" atkısı

 Merkezi İstanbul’da bulunan Sürmene Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Fatih Balat’ta bulunan Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde Trabzon’a gelen Patrik Bartholomeos’a iade-i ziyarette bulundu.Başkan Haydar Dulkadiroğlu ve yönetim ku

Bartholomeos'a "Bize her yer Trabzon" atkısı

 Merkezi İstanbul’da bulunan Sürmene Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Fatih Balat’ta bulunan Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde Trabzon’a gelen Patrik Bartholomeos’a iade-i ziyarette bulundu.

Başkan Haydar Dulkadiroğlu ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Bartholomeos, Karadeniz gezisi ve izlenimleri hakkında görüşlerini aktardı, daha sonra Başkan Dulkadiroğlu’ndan dernek hakkında bilgi istedi. Başkan da derneğin tarihçesinden başlayarak bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetleri kısaca özetledi.

Patrik Bartholomeos, Trabzon ve Giresun gezilerinin çok güzel geçtiğini, en ufak bir problem yaşamadıklarını söyledi ve şöyle devam etti:

“15 Ağustos’ta artık mutat olduğu üzere Sümela Ayini’ni gerçekleştireceğiz. Bize bu yolu açan hükümete ve özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na müteşekkiriz. Muhtelif komşu ülkelerden katılım yüksek oluyor. Patrikhanemize göre inanç turizmi çok önemlidir ve Türkiye’de çok da gelişebilir. Çünkü çok sayıda ve önemli ibadet yerleri vardır. Kültür ve Turizm Bakanlığı da buna önem veriyor ve kolaylık gösteriyor. Tabii ki hepsini tamir etmek zordur, çünkü çok fazla sayıda var ve ciddi maddi kaynak gerekiyor. Sümela’da da tamirat yapıldı ama pek başarılı olmadı. Şimdi duyduğuma göre UNESCO ilgileniyor. İnşaallah güzel bir restorasyon olur. Trabzon yakınlarında Vazelon Manastırı da var. O Sümela’dan da eski ama harap haldedir. Duyduğuma göre bölgenin belediye başkanının manastırla ilgili bir takım projeleri var. Önce yol yapılacak ve daha sonra manastır restore edilecek. Bütün bunlar bizce müşterek kültür hazinesidir. Herkese açık olmalıdır.”

Patrik Bartholomeos ile misafirleri bir süre sohbet ettikten sonra Başkan Haydar Dulkadiroğlu ve beraberindeki dernek yöneticileri, Patrik’e ünlü hattat Taner Erdem’in ceylan derisinden yaptığı barış mesajları içeren bir tablo hediye ettiler ve topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler