Balyoz'da 12 asker daha tutuklandı

Balyoz davası kapsamında haklarında yakalama emri ve tutuklama kararı verilen 11'i muvazzaf, 1'i emekli subay toplam 12 sanık, haklarındaki kararların yüzlerine okunmasının ardından tutuklandı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen emekli subay Harun Ö

Balyoz'da 12 asker daha tutuklandı

Balyoz davası kapsamında haklarında yakalama emri ve tutuklama kararı verilen 11'i muvazzaf, 1'i emekli subay toplam 12 sanık, haklarındaki kararların yüzlerine okunmasının ardından tutuklandı. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen emekli subay Harun Özdemir ile Merkez Komutanlığı'na bağlı görevlilerce getirilen muvazzaf 11 sanık, davayı gören İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemede ifadesi sorulan Tümamiral Soner Polat, 11 Şubat'ta yapılan duruşmaya katıldığını, buna rağmen hakkında yakalama müzekkeresi çıkarıldığını söyledi. Bu nedenle 4 gündür mağdur olduğunu belirten Polat, ''Duruşmalarda delillerin çelişkili olduğu meydana çıkmıştır. İddia makamı lehe delilleri toplamadan, dijital verilere dayanarak iddianame hazırlamıştır. Dijital verilerin değiştirilmesi mümkündür, sanıklar dahi iddianamede karıştırılmıştır'' dedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Çelişkilere rağmen mahkemenin 163 kişi hakkında tutuklama kararı vermesinin, mahkemenin tarafsızlığı konusunda kuşku oluşturduğunu savunan Polat, suçlamaları kabul etmedi ve beraatını talep etti.

Sanıklardan İbrahim Koray Özyurt da yakalama emri verildiğinde salonunda olduğunu belirtti.

Özyurt, ''Müdahale talebi konusunda beyanda bulunmadım. Ancak bu sırada yerimdeydim ve mikrofonu sağımdaki şahıstan alıp solumdaki şahsa verdim. Kendim beyanda bulunmak istemedim. Dikkatli bir şekilde kontrol yapılsaydı bu görülürdü. Hakkımda neden yakalama kararı çıkarıldığını anlamaya çalışıyorum. Savunma hakkımı duruşmada kullanacağım.'' diye konuştu.

Hakkında tutuklama kararı çıkarılan sanıklardan Mustafa Koç da bütün duruşmalara katıldığını anlattı. Tutuklama kararı verilen duruşmada da bulunduğunu belirten Koç, duruşmada beyanda bulunduktan sonra saat 16.30'da beraber yargılandığı bir arkadaşını uçağa yetiştirmek için ayrıldığını, daha sonra savcının tutuklama talebinden haberdar edildiğini söyledi. Koç, bunu öğrenince, Merkez Komutanlığı'na gittiğini, komutanlıkta nöbetçi savcılıkla irtibat kurulduğunu ve savcının mahkemeye gitmesi konusunda talimat verdiğini ifade etti.

"ADİL YARGILANMADIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"
Sanıklardan Nihat Özkan da 11 şubatta yapılan duruşmaya katıldığını, ancak bir yolcusu olduğu için salondan ayrıldığını ifade ederek, ''Avukatım, hakkımda tutuklama kararı çıktığını söyledi. Merkez Komutanlığı'na geldim, daha sonra nöbetçi mahkemeye çıkarıldım. Savunmamı daha sonra yapacağım, dijital verilere dayanarak yargılanıyorum ve adil yargılanmadığımı düşünüyorum.'' dedi.

Mahkemenin, 12 Şubat 2011'de yapılan duruşmasına katılıp duruşmadan erken ayrıldıkları için haklarında tutuklama kararı verilen muvazzaf sanıklar Mustafa Koç ve Nihat Özkan ile duruşmaya katılmadıkları için haklarında yakalama emri verilen Soner Polat, İbrahim Koray Özyurt, Mehmet Ferhat Çolpan, Meftun Hıraca, Nihat Altınbulak, Mustafa Yuvanç, Abdurrahman Başbuğ, Erdinç Atik ve Yunus Nadi Erkut haklarında çıkarılan kararların yüzlerine okunmasının ardından tutuklandı.

Mahkemeye çıkarılan emekli subay Harun Özdemir'in de karar yüzüne okunmasının ardından tutuklandı. Tutuklanan muvazzaf subaylar Hasdal Askeri Cezaevi'ne, emekli subay Harun Özdemir de Metris Cezaevi'ne götürüldü.

Tutuklanan 12 sanık hakkında hafta sonu nöbetçi mahkeme tarafından yol tutuklaması verilmişti. Bu nedenle muvazzaf olan 11 sanık Hasdal Askeri Cezaevi'nde, emekli olan bir sanık da Metris Cezaevi'nde tutuluyordu. Cezaevi aracıyla adliyeye getirilen sanıklar, Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararını açıklamasının ardından, yine cezaevi aracıyla cezaevlerine götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem