Balyoz davasında ilk beraat!

Balyoz Davası'nda kimlik tespiti sırasında jandarma astsubay Recep Yavuz hakkında açılmış bir kamu davasının olmadığı mahkeme tarafından tespit edildi. "Balyoz Planı" iddialarına ilişkin eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına

Balyoz davasında ilk beraat!

Balyoz Davası'nda kimlik tespiti sırasında jandarma astsubay Recep Yavuz hakkında açılmış bir kamu davasının olmadığı mahkeme tarafından tespit edildi.

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile Genelkurmay Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı Koramiral Kadir Sağdıç, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ve Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 196 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

Öğleden sonra sanıkların kimlik tespitinin yapılmasıyla devam edildi. Mahkeme başkanı Ömer Diken, jandarma astsubay sanık Recep Yavuz'a ait kimlik bilgilerini okudu. Sanık Yavuz da iddianamede yazılı kimlik bilgilerinin kendisine ait olmadığını, konuyla ilgili savcılığa daha önce dilekçe sunduğunu söyledi.

Bu sırada önde oturan 47 numaralı sanık Recep Yıldız isimli sanık ta okunan kimlik bilgilerinin kendisine ait olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı Diken de, "İnsan unsurunun olduğu yerde hatalar olur, düzeltilir". dedi. Mahkeme Başkanı Recep Yavuz'un kimliğini isteyerek, bilgileri kontrol etti.

Mahkeme Başkanı Ömer Diken de, "O zaman sizin için hakkınızda açılmış bir kamu davası yoktur. o zaman sanık olamazsınız" dedi. Mahkeme Başkanı Ömer Diken konuyla ilgili savcılığa yazı yazılacağız" dedi. Ancak Yavuz duruşmayı izlemeye devam ediyor. Duruşma kimlik tespitiyle devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem