Bakanlıktan açıklama geldi! Metan gazı zehirlenmesinde soruşturma tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak'ın kuzeyinde metan gazı zehirlenmesinde şehit olan 12 Mehmetçik ile ilgili açıklamada bulundu.
Bakanlıktan açıklama geldi! Metan gazı zehirlenmesinde soruşturma tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Irak’ın kuzeyinde 6 Temmuz 2025 tarihinde meydana gelen ve 12 askerin şehit olduğu metan gazı zehirlenmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, olayla ilgili idari tahkikat sürecinin tamamlandığı bildirildi.

Bakanlık kaynakları, Pençe Serisi Harekâtlarının başladığı 2019 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 3 bin 764 mağaranın arama, tarama ve imhasının gerçekleştirildiğini, bugüne kadar buna benzer bir olayın yaşanmadığını belirtti. Şehitlerin görev yaptığı mağaranın ise 3 bin 765’inci mağara olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, mağara operasyonlarının icrasına uygun olarak görevli METİ ve PMKİ timleri ile arama-tarama faaliyetlerine katılan diğer unsurların gerekli eğitimleri aldığı ve 1-5 Temmuz 2025 tarihleri arasında keşif köpeği ile birlikte yapılan ön incelemelerde herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmadığı vurgulandı.

Olayın yaşandığı 6 Temmuz sabahı keşif köpeğinin yeniden mağaraya gönderildiği, herhangi bir tehlikeye dair emare görülmemesi üzerine gaz ölçümünün gerekli görülmediği ve bu nedenle usule uygun şekilde mağaraya giriş yapılarak arama-tarama faaliyetinin başlatıldığı ifade edildi.

MSB kaynakları, olayın ardından başlatılan kapsamlı soruşturmanın sonucunda elde edilen bulguların kamuoyuyla paylaşılmaya devam edeceğini bildirdi. Şehit düşen 12 Mehmetçik için ise başta silah arkadaşları olmak üzere tüm Türkiye'nin derin bir üzüntü içinde olduğu kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir