Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 22 Ekim 2026 13:17

Bakan Tekin duyurdu: Milli Eğitim Bakanlığı, Meta'ya dava açıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meta’ya dava açılacağını duyurdu. Ara tatil ve 12 yıllık zorunlu eğitim hakkında da konuşan Tekin, merak edilen sorulara yanıt verdi. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalar geldi. CNN TÜRK’e konuşan Tekin, çocukların sosyal medyada karşılaştığı zararlı içeriklere ilişkin Meta’ya dava açılacağını bildirdi. 12 yıllık zorunlu eğitim, ara tatiller, okullarda güvenlik önlemleri ve eğitimde yapay zekâ kullanımı hakkında da konuşan Tekin, merak edilen soruları yanıtladı.

MEB, META’YA DAVA AÇIYOR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Birleşik Arap Emirlikleri dönüşünde gazetecilerle bir araya gelerek eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova’nın da aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, çocukların sosyal medyada karşılaştığı içeriklere ve sosyal medya şirketlerinin sorumluluğuna dikkat çekti.

Okullarda cep telefonu kullanımına yönelik sınırlamalar bulunduğunu, ancak öğrencilerin okul dışında sosyal medyaya erişmeye devam ettiğini belirten Tekin, sosyal medya şirketlerinin sorumluluk alması gerektiğini ifade etti. Bakan Tekin, Meta’ya dava açılacağını da bildirdi.

12 YILLIK ZORUNLU EĞİTİM DEĞİŞECEK Mİ?

Bakan Tekin, 12 yıllık zorunlu eğitim süresinin değiştirilip değiştirilmeyeceğine ilişkin soruya da yanıt verdi. Şu an için bu konuda herhangi bir değişiklik planlanmadığını belirten Tekin, konunun ilerleyen yıllarda tartışılabileceğini söyledi.

Türkiye’de beklenen eğitim süresinin OECD ortalamasının yaklaşık bir yıl üzerinde olduğunu dile getiren Tekin, zorunlu eğitim süresinin kamuoyunda olgunlaşacak bir tartışmayla yeniden değerlendirilebileceğini kaydetti.

ARA TATİLLER KALDIRILACAK MI?

Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin merak ettiği ara tatil uygulamasına da değinen Bakan Tekin, bu yılın takviminin açıklandığını hatırlattı.

Tekin, “Bu seneki takvimi ilan ettik. 14 Kasım’da ara tatil başlıyor bu yıl. İkinci yarıyıldaki tatili de Ramazan Bayramı’na denk getirdik.” ifadelerini kullandı.

Ara tatillerin eğitim takvimine sığdırılması konusunda bayram tatillerinin belirleyici olduğunu belirten Tekin, ikinci dönemdeki ara tatilin Ramazan Bayramı ile birleştirildiğini söyledi.

OKULLARDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILIYOR

Okullarda yaşanan güvenlik sorunlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Tekin, rehberlik faaliyetlerinin artırıldığını ve fiziki güvenlik tedbirlerinin ilgili kurumlarla birlikte gözden geçirildiğini bildirdi.

Kamera sistemlerinin yenilenmesi, kör noktaların giderilmesi, bazı okullarda polis ve güvenlik personeli görevlendirilmesi gibi önlemlerin uygulandığını belirten Tekin, okullardaki güvenlik çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

EBEVEYN OKULU PROGRAMI’NDA KATILIM YÜZDE 91

Ailelerin çocukların güvenliğindeki rolüne de dikkat çeken Bakan Tekin, okul öncesi, ilkokul ve ortaokula ilk kez başlayan öğrencilerin velileri için Ebeveyn Okulu Programı’na katılımın zorunlu hâle getirildiğini söyledi.

Tekin, bu yıl programın katılım oranının yüzde 91’e ulaştığını açıkladı. Yaklaşık 20 saatlik eğitimlerde ebeveynlik yaklaşımı ve ailelerin çocukların akademik gelişimine katkısı ele alınıyor.

MEB’DE YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ TAKİP SİSTEMİ

Milli Eğitim Bakanlığının yapay zekâ destekli veri analiz sistemine ilişkin bilgi veren Tekin, Bakanlık Yönetim Sistemi üzerinden öğrenci başarısı, devamsızlık, öğretmen bilgileri ve okul ihtiyaçlarının takip edilebildiğini söyledi.

Öğrencilerin eksik olduğu konuları belirleyerek kişiselleştirilmiş içerikler sunan MEBİ platformunun kullanıcı sayısının 4 milyonu aştığını da belirten Tekin, platformun özel okullara da açıldığını kaydetti.

7 İLDE GASTRONOMİ LİSESİ AÇILIYOR

Mesleki eğitim alanındaki çalışmalara da değinen Bakan Tekin, Anadolu mutfağının korunması ve yöresel lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 7 ilde gastronomi lisesi projesinin yürütüldüğünü açıkladı.

İstanbul, Gaziantep, Konya, İzmir, Trabzon, Hatay ve Erzurum’da planlanan çalışmalar kapsamında yöresel yemeklerin kayıt altına alınması, hazırlanması ve sunumuna yönelik eğitim verilmesi hedefleniyor.

Bakan Tekin, eğitim gündemindeki diğer başlıkların yanı sıra Türk dünyasına yönelik müfredat çalışmaları, uluslararası sınav sonuçları, savunma sanayisine yönelik mesleki eğitim projeleri ve yabancı dil eğitiminde yürütülen uygulamalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: CNN Türk

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!