Bakan Kurum’dan gençlere bedava internet müjdesi

Üsküdar’da ‘Bilim Merkezi Açılış Töreni’ne katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gençlere müjde verdi. 

Bakan Kurum’dan gençlere bedava internet müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, istihdamı arttıracaklarını ifade ederek gençlere internet müjdesi verdi. Bakan Kurum, "Gençlerimize aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz’’ dedi.

Bilim Merkezi Açılış Töreni’nde konuşan Bakan Murat Kurum, şunları söyledi:

“Bugün arkamda gördüğünüz bu dev eseri, Türkiye’nin en kapsamlı bilim merkezini, Bilim Üsküdar Merkezimizi sizlerin hizmetinize sunuyoruz. Bir ülkenin en kıymetli hazinesi imanlı, dinç ve kudretli dimağlara sahip, çalışkan, cevval ve çevik gençleridir. Bu ülkenin gençleri Üstat Necip Fazıl’ın da söylediği gibi, 'Zaman bendedir ve mekan bana emanettir, şuurunda bir gençliktir. Kim var diye seslenilince, sağına, soluna bakmadan, ben varım diyen bir gençlik.' Sizler, attığımız her adımda, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürüdüğümüz bu kutlu dava yolunda her zaman bizim en önemli, en değerli, en kıymetli yol arkadaşlarımız oldunuz.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURULACAK
Bu yüzden geleceğimizin teminatı olan, ümidimiz olan gençlerimizle, sizlerle birlikte çalışmaya, sizlerin önünü açmaya devam ediyoruz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz, gülüşü, neşesi, mutluluğu gökyüzünde güneş gibi parlayan siz kıymetli gençlerimizi zirveye taşımak, yeni atılımların öncüsü yapmak Türkiye’yi güçlü ve büyük kılmak demektir. Sizlerin geleceği, güzel yarınları için eğitimden sağlığa, kültürden sanata, teknolojiden istihdama, spordan çevre ve şehirciliğe kadar binlerce proje gerçekleştirdik. Fakat sizlerin geleceği için attığımız adımları hiçbir zaman yeterli görmedik. Her geçen gün sizler için çok daha güzel adımları atıyoruz.

Bakan Kurum’dan gençlere bedava internet müjdesi

Sayın Cumhurbaşkanımız 'Türkiye Yüzyılı için Doğru Adımlar' yaklaşımıyla hazırlanan AK Parti seçim beyannamemizi açıkladılar. Kaynağı ülkemizin kendi ürettiği doğal gaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak bir Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız.’’

10 GB BEDAVA İNTERNET
"Gençlerimize aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz. Önümüzdeki 5 yılda 6 milyon yeni istihdam oluşturarak işsizlik oranımızı yüzde 7 seviyesine gerileteceğiz" ifadelerini kullanan Bakan Kurum şöyle devam etti:

"Sizlere daha iyi bir gelecek inşa etmek için gece demeden gündüz demeden çalışmaya, sizlere her yerde ve her alanda hizmet etmeye devam edeceğiz. Peki bunlar yeterli mi? Elbette değil. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz Bilim Üsküdar Merkezimizle, sizlerin birer bilim insanı birer mucit olarak yetişmesine katkı sağlayacağız.

TEKNOLOJİ VURGUSU
Astronomiden uzay ve havacılığa, teknolojiden matematiğe, doğa bilimlerinden tasarıma farklı farklı atölyelerle eğitim alabileceksiniz. Teknoloji üreten bir nesil yetiştirmek için Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında alacağınız eğitimlerle tasarımdan üretime, siber güvenlikten ileri robotiğe farklı alanlarda kendinizi geliştirmeye fırsatı yakalamış olacaksınız. Ben böylesi kıymetli bir merkezin yapımında emeği geçen Üsküdar Belediyemize, TÜBİTAK Başkanlığımıza ve T3 Vakfımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.’’

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem