Bakan Kılıç doping için uyardı

’Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği’ isimli çalıştaya katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spora ayrılan bütçenin verimli kullanılmadığını, harcanan bütçeye ve yapılan işlere bakılınca ortaya ciddi bir tablonun çıktığını ve bu ça

Bakan Kılıç doping için uyardı
’Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği’ isimli çalıştaya katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spora ayrılan bütçenin verimli kullanılmadığını, harcanan bütçeye ve yapılan işlere bakılınca ortaya ciddi bir tablonun çıktığını ve bu çalıştayda kesinlikle bütçe konuşulmayacağı talimatını verdiğini söyledi. Katılımcılardan proje üretmelerini isteyen Bakan Kılıç, dopingle ilgili olarak ise, "Doping konusunda sıkıntılar yaşadık ama şevkimizi kırmasın" dedi.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Antalya Belek’te bir otelde düzenlenen ’Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği Çalıştayı’nın açılışına katıldı. Antalya Valisi Muammer Türker, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, federasyon başkanları, kulüp başkanları, akademisyenler ve çok sayıda sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda Türk sporunun geleceği konuşuldu.
 
"ÖZ ELEŞTİRİ YAPMAMIZ LAZIM"
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada katılımcılara seslenerek spor alanında öz eleştiri yapılmasının gerektiğini vurguladı. Herkesin kendisini eleştirmesi ve daha iyi işler yapmak için proje üretilmesini isteyen Bakan Kılıç, AK Parti iktidarının başarısının temelinin proje üretip ve ürettiği projelerin takibini sağlamakta saklı olduğunu söyledi. Burada yapılacak çalıştaya ilişkin bazı grupların ’Daha önce de toplanıp konuşmuştunuz, hiç bir şey olmamıştı’ şeklinde karşı çıktığını belirten Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bizim amacımız sizleri bir arada konuşarak farklı düşünceleri bir pota içerisine getirip eksikleri değerlendirmemiz. Bir çalıştayı yapmayı düşündüğümüzde bazı sesler şunu söyledi; ’Daha önce de toplanıp konuşmuştunuz, hiçbir şey olmamıştı.’ Ama biz AK Parti iktidarı olarak 12 senede büyük işler başardık. Bu işleri de projeleri takip ederek başardık. Bu çalıştayda bir araya gelip görüştüğümüz konuları sonunda bir bildiri haline getirip yayınlayacağız. Öz eleştiri yapmamız lazım. Kendimizi eleştirmeliyiz. Daha iyi nasıl bir şeyler yapılır bakmamız lazım. Biz spor deyince hep uluslar arası olimpiyatlar ve uluslar arası yarışmaları düşünüyoruz. Bunlar doğal ama engelli arkadaşlarımız da var, bunların da başarıları var. O nedenle bu boyutun da burada ele alınmasını istiyorum."
 
"GERÇEKÇİ HEDEFLER ORTAYA KOYALIM"
 
Çalıştaya katılan herkesin kendi alanındaki sporcularının verilerini çıkarmasını isteyen Bakan Kılıç, veriler ışığında daha gerçekçi hedeflerle daha kolay başarılar elde edilebileceğine değindi. Amerika’yı yeniden keşfetmenin gerekmediğini de vurgulayan Bakan Kılıç, 2016 ve 2020 yılındaki olimpiyatlara dikkat çekerek, "2016-2020 olimpiyatlarında ne yapacağız, bunu da düşünmemiz lazım. Görev alanlarınızdaki projeksiyonlarınız neler bunları görmek istiyorum. Bunları bilelim ki hedeflerimizi gerçekçi ortaya koyalım. Spesifik olarak elde edilen verileri ortaya koyup planlı çalışmalar yapmalıyız. Verileri sizler ortaya çıkarmalısınız. Bu veriler olmazsa başarıların bazılarını tesadüfi olduğunu söyleyenler var. Onları haklı çıkarmış olursunuz. Amerika’nın yeniden keşfedilmesine gerek yok. Antrenörlerimiz ne durumda. Biz bazı verilere sahibiz ama sizlerin de bazı çalışmalar yapması gerekiyor" dedi.
 
"BURADA KESİNLİKLE BÜTÇE KONUŞULMAYACAK"
 
Çalıştayın amacının bütçe konuşmak olmadığının altını çizen Bakan Kılıç, çalıştaya katılan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan görevlilere bütçe konuşulmaması konusunda talimat verdiğini de belirterek katılımcılardan sadece plan ve proje üretmelerini istedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin spora gerekli bütçeyi ayıracak kadar zengin olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, "Bugüne dek yapılan çalışmalarda söz dolaşıp bütçeye geldi. Değerli arkadaşlar bu toplantı bir bütçe toplantısı değildir. Buradaki bakanlıktan arkadaşlara ben gerekli talimatı verdim. Burada bütçe konuşulmayacak. Burada bir plan yapılırsa Türkiye Cumhuriyeti o plan için kaynak ayıracak kadar güçlüdür. Verilen kaynakların verimli kullanıp kullanılmayacağı konusunda bir eksiklik var. Ben kaynak ve yapılanlara baktığım zaman ortada çok ciddi bir tablo var. Statların yaşayan alanlar olması lazım. Bugün bir stadyumun bize maliyeti 70 milyon TL’den başlıyor. Ayda iki kere kullanılması için bu kadar kaynak ayrılmamalı. Bu alanlar değerlendirilmelidir" şeklinde konuştu.
 
"KÜÇÜK ORGANİZASYONLARLA UĞRAŞMAYALIM"
 
Bakan Kılıç, rekabetin çok üst düzeyde olduğunu ve bu nedenle küçük organizasyonlarla vakit kaybedilmemesi gerektiğine değinerek, "Daha iyi koordine olmamız lazım. Federasyonlarımız birbirine destek olmalıdır. Sporcularımız uluslar arası alanda tecrübe kazanmalı. Rakiplerimiz bunu çok güzel yapıyor. Ciddi manada rekabet var. Çok çalışmamız gerekiyor. Bir sporcunun uluslar arası bir müsabakaya katılması ona farklı bir heyecan katacaktır, tecrübe katacaktır. Türkiye’ye alacağımız organizasyonların sporcularımız ve Türkiye’nin sporuna katkı sağlayacak olanları almamız lazım. Her organizasyon Türkiye’de yapılacak diye bir şey yok. Kimsenin yapmak istemediği küçük organizasyonlarla uğraşmayalım. Mersin’de yapılan organizasyon bakın ne kadar çok ses getirdi. Hükümet desteğinin en büyük avantaj olduğunu da biliyoruz. Erzurum ve Trabzon’da biz bu organizasyonları yaptık" ifadelerini kullandı.
 
"DOPİNG KONUSUNDA SIKINTILAR YAŞADIK AMA ŞEVKİMİZİ KIRMASIN"
 
Türkiye’de güzel tesislerin olduğunu ama tesislerin içlerinin boş olduğunu ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Yatırımlar devam edecek ama tesislerin ardından envanter çalışmalarının da yapılması lazım. Tesislerin içini doldurmamız lazım. Güzel tesisler yapılıyor ama içleri boş. Bu çalıştayda bu tesislerimizin içlerinin nasıl doldurulacağını konuşalım. Bunları sizlerden istiyorum. Bir takım sıkıntılar yaşadık. Ama bu sıkıntılar bizim şevkimizi kırmasın. Bahsettiğim konu doping. Bizi üzmek isteyenlere izin vermeyelim. Gösterdiğimiz güven karşılık bulmayabilir. Ama biz yolumuzda aynı çizgi ve kaynakla devam edeceğiz. Duruşumuz artık açık ve nettir. Uluslar arası anlamda iyiyiz daha iyi bir noktaya da gideceğiz. Herkes dikkat etsin birbirimizi üzmeyelim. Başarılı bir meslek çalışanı olmak, aynı zamanda başarılı bir sporcu olmaya engel değil. Milli Eğitim Bakanlığı ile erken yaşta sporcu ruhunun oluşması için çalışmalar devam ediyor. Ben kendi kızlarımdan biliyorum" açıklamasında bulundu.
 
MEDYA VE BASINI UYARDI
 
Konuşmasını sonunda yazılı ve görsel basına bir uyarıda bulunan Kılıç, "Sporu vitrine taşıyacak olan medya ve basındır. Sizler neyi ön plana çıkarırsanız kamuoyunda o konuşuluyor. Biliyorum futbol en çok konuşulan alan ama bu diğerlerini göz ardı edecek hale gelmesin. Vitrine ne kadar çok yer verirseniz o başarıyı elde etmeyi çalışanlara da bir motivasyon olur. Farklı dallarda başarı elde eden kardeşlerimizin haberlerini paylaşın. Ümit ve ışık veren başarılara biraz daha önem verelim" dedi.
 
TÜRKER: "GENÇ NÜFUSU İYİ KANALİZE ETMEMİZ LAZIM"
 
Çalıştayda konuşan Antalya Valisi Muammer Türker de yaş ortalamasının genç olduğunu ve bu nedenle genç yaşta herkese spor bilincinin aşılanması gerektiğini vurguladı.
 
Antalya’nın yılın her ayında spor yapma imkanı sağlayan bir il olduğuna da değinen Vali Türker, "Sporun toplumsal boyutuna bakacak olursak yaş ortalamamız 29,5. Genç bir nüfusa sahibiz. Biz bu genç nüfusu iyi yetiştirmeliyiz. Bunu bir güç olarak kullanmamız lazım. Hakkari’de yaş ortalaması 19,5’tu. Genç nüfusu iyi kanalize ederek terör örgütlerinin gençlerimizi kandırmasının önüne geçmiş oluruz. Antalya Türkiye’de spor imkanları açısından zengin bir il. Spor dalları bakımından yılın 12 ayında pek çok spor yapılabilir. İlçe ve il merkezinde birçok spor dallarına ait tesislerin geliştirilmesi için bakanlığımızdan destek bekliyoruz" diye konuştu.
 
TÜREL: "GENÇLİĞİNİ KURTARAMAYAN TOPLUMLARIN GELECEĞİNİ KURTARMASI ZORDUR"
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise gençliğin farklı kötü grupların hedefi haline geldiğini vurgulayarak, "Bu salonda gençliğimiz konuşuluyor. Gençliğini kurtaramayan toplumların geleceğini kurtarması zordur. Gençliğimiz fevkalade tehlikeli bir dünyada yaşıyor. Uyuşturucu ve terör örgütlerinin avcısı olduğu bir dünyada yaşıyor. Son 12 yılda yapılan çalışmalar gençliğin iyi yetişmesi için iyi adımlar oluyor. Ailede başlayan gençlik eğitimi spor yöneticilerimizle daha ileri safhaya taşınıyor. Bu gelişmeler gençliğin üzerinde farklı amaçları olanları rahatsız etmiştir" açıklamasını yaptı.
 
Çalıştayın Salı günü komisyon raporlarının katılımcılara okunmasıyla sona ereceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem