Bakan Canikli: Sözümüzü tutamadık

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Yapacak çok işimiz var, daha Mescid-i Aksa'ya verdiğimiz sözü yerine getiremedik, bazen o kirli postalları ile Mescid-i Aksa'yı kirletmeye devam ediyorlar, atalarımızın tarihe sözüdür, bizim de sözümüzdür, o pos

Bakan Canikli: Sözümüzü tutamadık

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Yapacak çok işimiz var, daha Mescid-i Aksa'ya verdiğimiz sözü yerine getiremedik, bazen o kirli postalları ile Mescid-i Aksa'yı kirletmeye devam ediyorlar, atalarımızın tarihe sözüdür, bizim de sözümüzdür, o postallar Mescid-i Aksa'yı kirletemeyecek hale gelene kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

Partisinin Altınordu İlçe Başkanlığı'nın TESK Otel'de düzenlenen ilk olağan kongresine katılan Canikli, Türkiye'nin geçmişte çok zorlu ve sıkıntılı süreçlerden geçtiğini, halen bazı sıkıntıların yaşanmaya devam ettiğini söyledi. 

Küresel ölçekli senaryonun bariz şekilde ortaya çıktığı nadir örneklerden birinin Gezi Parkı olayları olduğunu anlatan Canikli, şöyle konuştu:

"Hedefleri belli, hedef aslında Türk milleti. Biz onların temsilcileriyiz. Genel Başkanımız, liderimiz bu toplumun lideri olduğu için devre dışı bırakılmaya çalışıldı, siyaset sahnesinin dışına o nedenle atılmaya çalışıldı ama hamdolsun başaramadılar. Daha işimiz bitmedi. Daha Mescid-i Aksa'ya verdiğimiz sözü yerine getiremedik, bazen o kirli postalları ile Mescid-i Aksa'yı kirletmeye devam ediyorlar, atalarımızın tarihe sözüdür, bizim de sözümüzdür. O postallar Mescid-i Aksa'yı kirletemeyecek hale gelene kadar mücadelemiz sürecek. Daha işimiz bitmedi, dünyanın her yerinde mazlum insanlar bizi bekliyor. 4,5 milyar dolar yetmez, belki 10-15 milyar dolar vermemiz gerekiyor." 

- CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştiri

Canikli, hükümetin yardımları konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çeşitli eleştirilerde bulunduğunu anımsattı.

Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Sayın Kılıçdaroğlu eleştiriyor. 'İçeride fakir varken, sen bu kadar parayı neden dışarıda insanlara veriyorsun?, katliamla burun buruna kalmış komşumuz Suriye'den, Irak'tan gelen insanlara neden kapını açıyorsun' diyor. Ne konuşacaksın bu insanla, Allah aşkına ne konuşacaksın? En temel insani melekelerini kaybetmiş, onlardan mahrum bu insanla ne konuşacaksın? Bu insan bu memlekete ne verebilir? Daha işimiz bitmedi. İnşallah 2015'te Sayın Kılıçdaroğlu'nu kaleye göndereceğiz." 

Dünyanın neresinde olursa olsun, savaşın çıktığı bölgede ihracatın azalması gerektiğine dikkati çeken Canikli, "Suriye ve Irak'ta sıkıntılar yaşanmaya başlayınca biraz ihracatımız düştü çünkü savaş var, savaş olan yerde ticaret olur mu? Önce mayıs, haziran ayında düşmeye başladı ve savaş halen devam ediyor. Tekrar ağustos ayından itibaren artmaya başladı. Bunun örneğini hiçbir yerde göremezsiniz yani savaşa rağmen yine ticari aktivetinizi artırarak devam ettirebiliyorsunuz. Savaş ortamında bile ekonomisini büyüten başka bir ülke var mıdır, bilmiyorum ama biz varız" değerlendirmesinde bulundu. 

Kongreye AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener ve Mustafa Hamarat, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler