Atlasjet Pilotlarını Savundu

AtlasJet tarafından kiralanan uçağın ait olduğu World Focus Havayolları Üst Yöneticisi Aydın Kızıltan, ABD'deki 11 Eylül saldırılarının ardından uçakların silah olarak kullanılmak amacıyla kaçırıldığını belirterek, ''Pilotlarımız kokpit kabinini açmayarak

Atlasjet Pilotlarını Savundu

AtlasJet tarafından kiralanan uçağın ait olduğu World Focus Havayolları Üst Yöneticisi Aydın Kızıltan, ABD'deki 11 Eylül saldırılarının ardından uçakların silah olarak kullanılmak amacıyla kaçırıldığını belirterek, ''Pilotlarımız kokpit kabinini açmayarak ve uçağı terk ederek, olası bir facianın önüne geçmişlerdir'' dedi.

Kızıltan, Lefkoşa-İstanbul seferini yaparken kaçırılan ve Antalya Havalimanı'na indirilen uçaktaki pilot ve mürettebatın davranışının çok olumlu olduğunu söyledi.

Uçağı terk eden Kaptan Pilot Faruk Çağımlı ve Yardımcı Pilot Cemal Doğaner'in bazı çevrelerce haksız yere eleştirildiklerini ifade eden Kızıltan, pilotların hava korsanlarının amaçlarına ulaşmalarını engellediğini vurguladı Kızıltan, Atlasjet tarafından kiralanan ve kaçırılan uçağın seferlere başladığını da söyledi.Bu arada, uçağın yolcularından bir bölümü, Atlasjet'in bir başka uçağıyla İstanbul'a getirildi.

Biri bebek 122 yolcu, Atatürk Havalimanı'nda, İstanbul Vali Yardımcısı Murat Kocabaş ve diğer yetkililer tarafından çiçeklerle karşılandı.Dış Hatlar Terminalinde kendilerini bekleyen yakınlarına sarılan yolculardan bazılarının göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.


İstanbul'a gelen yolcular arasında, sanatçı Mithat Körler'in yanı sıra Emre Altuğ'un orkestrası da yer aldı.

İstanbul Vali Yardımcısı Murat Kocabaş, diğer yolcuların kendi istekleriyle Antalya'da kaldıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem