Atatürk'e skandal ifadeler kullandı

Sabancı Üniversitesi’nin öğrenci aileleri için düzenli olarak hazırladığı etkinlikler çerçevesinde Ekim ayında verilen bir konferansta öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cemil Koçak’ın Atatürk'le ilgili skandal ifadeler kullandığı iddia edildi.23 Ekim'de Saban

Atatürk'e skandal ifadeler kullandı

Sabancı Üniversitesi’nin öğrenci aileleri için düzenli olarak hazırladığı etkinlikler çerçevesinde Ekim ayında verilen bir konferansta öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cemil Koçak’ın Atatürk'le ilgili skandal ifadeler kullandığı iddia edildi.

23 Ekim'de Sabancı Üniversitesi'nde ''Çanakkale Savaşları'' konulu konferansu veren üniversitenin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cemil  Koçak'ın Yarbay Mustafa Kemal’den “Yarbay Mustafa” diye söz ettiği iddia edildi.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, profesör şunları demiştir: ''Yarbay Mustafa, tarih sahnesine tamamen tesadüf eseri çıkmıştır. Onu Alman komutan Gelibolu içlerinde bir yere gözden uzak olsun diye attı. Hayatında 5-10 kişiyi bile yönetmedi. Zaten şansı yaver gitmeseydi kahve köşelerinde emekliliğini yaşayıp gidecekti.''

“YARBAY MUSTAFA YETENEKSİZDİ”

Bu sözler üzerine bir öğrenci ailesi dayanamaz ve “Yarbay Mustafa diye bahsettiğiniz Mustafa Kemal mi?” diye sorar. Koçak da “Evet” der. 

Öğrenci ailesi devam eder: “Neden hiç Mustafa Kemal demediniz?”

Koçak “Tarih o gün ki oldukları görevle yazılır” der ve devam eder:

“Zaten Yarbay Mustafa itaatsizlikten görevden alındı.”

Koçak, “Yarbay Mustafa”nın görevden alınmasının “nedenini” ise ''Yeteneksizdi'' diye anlatır.

Koçak, aslında Çanakkale Savaşı’nın galibinin Türk Milleti değil, Almanlar olduğunu da öne sürer.

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler