Askerliğe dövizli düzenleme!

AKP hazırladığı yasa teklifi ile; dövizli askerliğe yeni düzenleme getiriyor. Düzenleme vatandaşlıktan çıkanları da kapsıyor.AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa teklifi ile Askerlik Kanunu'nda değişiklikle kanun

Askerliğe dövizli düzenleme!

AKP hazırladığı yasa teklifi ile; dövizli askerliğe yeni düzenleme getiriyor. Düzenleme vatandaşlıktan çıkanları da kapsıyor.

AKP Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa teklifi ile Askerlik Kanunu'nda değişiklikle kanunun ilgili maddesine geçici bir hüküm eklenmesi öngörülüyor.

Yasa teklifi ile; 40 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar dövizle askerlik hizmeti yapmak üzere başvurmayanlar ile her ne sebeple olursa olsun dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlardan halen ve fiilen silah altında bulunmayanlara başvurmaları halinde dövizle askerlik hakkı getiriliyor.

Bu çerçevede; Yurtdışında yaşayan 40 yaşını doldurduğu halde "dövizli askerlik" için başvurmayanla 2 yıl içerisinde durumlarını belgelerle ispat etmeleri ve konsolosluklara başvurmaları halinde 10 bin Euro veya karşılığı yabancı ülke parasını ödemeleri durumunda 21 günlük bedelli askerlik yapabilecekler.

Düzenlemeyle ayrıca, kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte; 43 yaşını tamamlamış ve üzeri alanlar 15 bin Euro karşılığı ya da yabancı ülke para karşılığında temel askerlik eğitimine tabii tutulmayacaklar. Teklifin madde gerekçesinde şu görüşlere yer verildi:

"Türk vatandaşlığından çıkmış veya çıkarılmış kişiler, bu kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 2 yıl içinde vatandaşlığa geri dönmek için başvurmaları ve yeniden vatandaşlığa alınmalarını takip eden bir yıl içerisinde müracaat etmeleri halinde kanunun hükümlerinden yararlanabilecekler. Bu şartlarda yurtdışında yaşayan ve yurda geri dönmek isteyenler sağlık ve ileri yaş sebebiyle askerlikle ilgili sorunları ortadan kaldırılacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler