Asker ve Polisli çeteye baskın!

Kamuoyunda "Aslanlı çetesi" diye bilinen çeteye meydan okuyan çeteyi polis bastı. Eş zamanlı operasyonlarda aralarinda emniyet amiri Nadir Yolbulan, 8 polis ve askerlerin de bulunduğu 70 kişi gözaltına alındı. Çetenin cezaevinden yönetildiği öne sürüldü.İ

Asker ve Polisli çeteye baskın!

Kamuoyunda "Aslanlı çetesi" diye bilinen çeteye meydan okuyan çeteyi polis bastı. Eş zamanlı operasyonlarda aralarinda emniyet amiri Nadir Yolbulan, 8 polis ve askerlerin de bulunduğu 70 kişi gözaltına alındı. Çetenin cezaevinden yönetildiği öne sürüldü.

İstanbul'da cinayet, adam yaralama, adam kaçırma, haraç alma, yağma, çek- senet tahsilatı olaylarına karışan cezaevindeki Suat Deniz'in elebaşılığını yaptığı çeteye baskın düzenlendi. İstanbul ve Antalya'nın da aralarında bulunduğu 5 ilde gerçekleşen operasyonda daha önce narkotik polisi tarafından açığa alınan emniyet amiri Nadir Yolbulan'ın yanısıra, 8 polis memuru ve askerlerin de bulunduğu 70 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 20 kişinin daha gözaltına alınacağı belirtildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne 3 yıl önce Suat Deniz ve adamlarının çete faaliyeti içerisinde olduğuna yönelik yapılan ihbarla başlayan büyük operasyon dün sonuçlandı.

Çetesini Cezaevi'den yönetiyordu

Çete belirli aralıklarla 3 yıl boyunce telefon ve fiziki takip altına alındı. 3 yıllık çalışmada çetenin cinayetin de arasında bulunduğu çok sayıda yasadışı eylemi gerçekleştirdiği belirlendi. Suat Deniz'in, 2007 yılında yakalanan Mehmet Selahattin Merih'in babasını haraç almak için 2003 yılında Yalova'da bir çiftliğe kaçırdığı ve burada işkence yaptığı iddia edildi. Bu olay nedeniyle Suat Deniz'in uzun süre arandığı geçtiğimiz yıl da yakalanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. Suat Deniz'in de çetesini cezaevinden yönettiği iddia edildi. İstanbul polisi eylemlerin tespit edilmesinin ardından çeteyi çökertmek için dün sabah saatlerinde harekete geçti. Yapılan aramalarda ruhsatsız 10 tabanca ele geçti. 3 yıllık takipte de zaman zaman çeteye operasyon düzenlediği ve Uzi'nin de aralarında bulunduğu 15 silah ele geçtiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem