Artık askere gitmeden de...

Ak Parti Grup toplantısında bedelli askerlik açıklamasının yanı sıra sözleşmeli er ve erbaşlarla ilgili de önemli bir açıklama yapıldı.Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözleşmeli er ve erbaşların alım yaşının 20'ye indireceklerini, ayrıca askerlik yapmayanların

Artık askere gitmeden de...

Ak Parti Grup toplantısında bedelli askerlik açıklamasının yanı sıra sözleşmeli er ve erbaşlarla ilgili de önemli bir açıklama yapıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözleşmeli er ve erbaşların alım yaşının 20'ye indireceklerini, ayrıca askerlik yapmayanların da başvurabileceğini söyledi.

Davutoğlu şu açıklamaları yaptı:

"Aralık toplantısında TSK, YAŞ çerçevesinde hükümetimize özellikle silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaçları konusunda bilgi sunmuştur. Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. 

Personel yapılanması bağlamında da uzmanlaşmış yapıya dönüşmesi konusunda önemli kararlar aldık. Bu talep üzerine, sözleşmeli er ve erbaş alımlarıyla ilgili ciddi kolaylaştırmalar getiriyoruz. Bu alımları 20 yaşına kadar indireceğiz, askerlik yapmadan da er ve erbaş alabilecek. Böylece askerliği meslek edinmiş mensupların oranını artıracağız.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler