Erzincan'daki altın madenini işleten firma için şok iddia! "Ruhsatlar iptal edilmedi"

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altınmaden faciası sonrası arama çalışmaları sürerken, bir yandan da olay sonrası çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

Erzincan'daki altın madenini işleten firma için şok iddia! "Ruhsatlar iptal edilmedi"

Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağındaki toprak kaymasında kaybolan 9 işçiye ulaşmak adına çalışmalar devam ediyor.

7. günü geride kalmak üzere olan arama çalışmalarına AFAD, TSK Arama Kurtarma, UMKE, JAK, PAK, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 700 civarında personel katılıyor.

Erzincan İliç'teki maden faciası sonrası arama kurtarma çalışmaları aralıksız olarak sürerken, bir yandan da çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor.

erzincan.webp

Yavuzyılmaz'dan, "Enerji Bakanlığı'nın Anagold’a verdiği 6 işletme ruhsatı iptal edilmedi" iddiası

Erzincan'da yaşanan toprak kayması olayının ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, maden ocağının çevre izin ve lisans belgelerinin iptal edildiğini açıklamıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ise Enerji Bakanlığı'nın, Erzincan'daki altın madenini işleten firma olan Anagold’a verilen 6 işletme ruhsatını henüz iptal etmediğini öne sürdü.

erzincan-1.webp

Yavuzyılmaz: "6 işletme ruhsatının iptal edilmediğini tespit ettik"

Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Yavuzyılmaz, "Erzincan İliç’te Anagold’un işlettiği altın madeninde yaşanan felaket sonrası; işletmenin çevre izninin ve lisansının iptal edilmesine rağmen, Enerji Bakanlığının Anagold’a verdiği 6 işletme ruhsatının iptal edilmediğini tespit ettik" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yavuzyılmaz, iddiasını dayandırdığı, Anagold’un %80 ortağı olan SSR Mining şirketine ait olduğunu öne sürdüğü raporları da paylaştı.

erzincan-2.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem