İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde 27 Ağustos’ta gerçekleşen silahlı saldırıda Alemdağ Spor Kulübü Başkanı Tuncay Meriç hayatını kaybetti. Katil zanlısı E.H., Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı.
Çekmeköy’de Kanlı Pusu
Olay, İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde bir kafede meydana geldi. Alemdağ Spor Kulübü Başkanı Tuncay Meriç, bir arkadaşıyla oturduğu sırada saldırıya uğradı. Yaz mevsimi olmasına rağmen üzerinde mont ve şapka bulunan saldırgan, hızla kafeye girdi. Tabancasını çıkararak doğrudan Meriç’in başına ateş etti.
Saldırı anı güvenlik kameralarına yansırken, görüntülerde katil zanlısının olay yerinden hızla kaçtığı görüldü. Kafedeki müşteriler büyük panik yaşarken, Meriç’in arkasında oturan iki kişiden biri silahını çekip saldırganın peşine düştü.
Tanıklar O Anları Anlattı
Olayın tanıklarından Bekir Kaya, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:
“Ben arkadaşlarımla kafede oturuyordum. Lavaboya gitmiştim. O sırada ekranda maç özeti vardı, ona bakıyordum. Her şey bir anda oldu. Hiçbir tartışma, hiçbir diyalog yaşanmadı. Genç sayılabilecek bir adam tabancasını çıkarıp ateş etti. Herkes panikle kaçıştı, ben de yere yattım.”
Saldırgan Edirne’de Yakalandı
Cinayet sonrası geniş çaplı operasyon başlatan polis ekipleri, saldırganın peşine düştü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şüpheli E.H.’nin Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde yakalandığını duyurdu.
Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“27 Ağustos 2025 Çarşamba günü İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde Alemdağ Spor Kulübü Başkanı Tuncay Meriç’in öldürülmesiyle ilgili yürütülen istihbari çalışmalar sonucu şüpheli E.H., Uzunköprü ilçe merkezinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Edirne Valimizi, İstanbul ve Edirne İl Emniyet Müdürlerimizi, Jandarma teşkilatımızı ve emeği geçen tüm güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.”
Soruşturma Devam Ediyor
Olayla ilgili soruşturma sürerken, polis zanlının bağlantılarını ve saldırının arka planını araştırıyor.
Kaynak: