Ağıralioğlu: "İktidarın rakibi muhalefet değil enflasyondur"

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "iktidarın rakibinin artan enflasyon, mazot zamları, emekliye verilen maaşın az olmasıdır" dedi.

Ağıralioğlu: "İktidarın rakibi muhalefet değil enflasyondur"

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu Haber61'e özel açıklamalarda bulundu.

Devletin yönetim planı yapması gerektiğini belirten Ağıralioğlu, erken seçim olabilmesi için cumhurbaşkanının avantajlı olması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin iyi ve konforlu yaşayabilmesi için iyi yönetilmesi gerektiğini söyleyen Ağıralioğlu konuşmalarını şu şekilde sürdürdü;

"EKONOMİ ÖNGÖRÜLEMEZ HALE GELDİ"
"Devlet illa birine garanti vermek istiyorsa milletine garanti vermek durumundadır. Çiftçiye yeteri kadar destekleme yapılamıyor. Çiftçi mazot gübre fiyatlarına yetişemiyor. Bu süreci bu şekilde taşımaları mümkün değil. Ekonomi artık öngörülemez hale geldi. Bu ülke şuanda beş on katı konforda yaşayabilirdi. Baktığı nüfusun beş on katına bakabilirdi. Devlet yöneticileri fedakarlık yapmak adına "Gerekirse soğan ekmek yeriz" diyorlarsa; milletimiz bilecek ki böyle diyen yöneticiler soğan ekmekten başka yiyecek birşey bırakmadılar demektir. Soğan ekmek yeriz diyerek fedakarlığa davet edilecek bir ülke değiliz. Burası bolluk ve bereket ülkesi. İnsanların alım gücünün kalmadığı bir memlekette ne demek bir kilo domates 30 lira. Üreten üretemiyor. Almaya da vatandaşın gücü yok. Dünyanın en kötü hümüketi bizim başımıza gelseydi bize ne yapabilirdi mesela. 

"PLAN YAPILMASI GEREKİYOR"
Devlet planı yapma kapasitesinin tecellisidir. Plan yapılması gerekiyor. Bütün sorunları yönetebilecek bir plan yapılması gerekiyor. İlişkilerimiz içerisine parayı koymayı ben çok doğru bulmuyorum. Eğer zorla söylediklerinizin tersini yapacaksanız, dikkatli olmak zorundasınız. Devletimizi yönetenler şöyle düşünecekler Biz ekonomimizi ne kadar yönetiyoruz ki önüne gelen bizi domatesle, kirazla patatesle, turistle tehtit etmeye başladı.

"BİZİM HÜKÜMETİMİZ HEP HAKLI AMA..."
İnsanımızı, bağımsızlığımızı da iktisadi gücümüzü de koruyacak şekilde yönetecekler. Bunu yapabilme kabiliyetine biz hükümet diyoruz. Mazereti olan her şartta haklı olan vatandaşı mağdur olsa da geçim zorluğu çekse de hükümet yine haklı oluyor. Vatandaşını her türlü tehtite karşı ayakta tutan haklı hükümettir. Vatandaşını dünyada yaşanan her türlü sıkıntıya karşı ayakta tutabilen haklı hükümettir. Vatandaşının alım gücünü yönetebilen, sofrasına bereketi dolduran, ticaretine huzur bolluk bereketi getirebilen hakllı hükümettir. Bizim hükümetimiz hep haklı ama insanlar aç ve yatırımlarını ayakta tutamıyor. Türkiye doğru yönetilirse şu anda yaşadığının beş on misli konfor ile yaşayabilir. 

"İKTİDARIN RAKİBİ MUHALEFET DEĞİL ENFLASYONDUR"
Erken seçim olabilmesi için Tayyip beyin avantajlı olması lazım. Ben hükümetin bugüne kadarki en zor döneminde olduğunu düşünüyorum. Hükümetin rakibi muhalefet değildir. Çünkü bize rakip olamayacak kadar memleketi kötü yönetiyorlar. Muhalefeten korkmayın enflasyondan korkun, doların 20 lira olmasından korkun, sizin rakibiniz mazottur bundan korkun, sizin rakibiniz enflasyondur, emeklilere verdiğiniz paranın az olmasıdır. Sizin rakibiniz bunlardır. Dolayısıyla rakibinin bu kadar güçlü kendilerinin bu kadar zayıf olduğu zamanda seçime giderler mi emin değilim. " diye konuştu.

Haber61-Haber Servisi-Atakan Kadıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler