Ağaoğlu sinirlenince inek istedi

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye'nin enerji ihtiyacı olduğunu belirterek yeni enerjilere karşı çıkanları ilginç sözlerle eleştirdi. Ekonomi Gazetecileri Derneğinin (EGD) 16 Haziran 2010 tarihinde Tesco Kipa'nın ana spons

Ağaoğlu sinirlenince inek istedi

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye'nin enerji ihtiyacı olduğunu belirterek yeni enerjilere karşı çıkanları ilginç sözlerle eleştirdi.

 

Ekonomi Gazetecileri Derneğinin (EGD) 16 Haziran 2010 tarihinde Tesco Kipa'nın ana sponsorluğunda Ankara'da düzenlediği, "Kamunun küresel Isınma Konusundaki Yaklaşımı-Geleceğine Sahip Çık" kurultayındaki konuşmalar ve bildiriler kitap haline getirildi.

 

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, kitabın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin enerji olduğunu, enerjiye yılda 50-55 milyar dolar döviz ödediğini söyledi.

 

Bu paranın da kötü enerjiye ödendiğini ifade eden Ağaoğlu, "Türkiye'nin kendi kaynakları yeterli değil, ama hiç olmazsa bunun yarısını kendi öz kaynaklarından karşılaması Türkiye'yi ekonomik açıdan çok iyi bir noktaya getirir" dedi.

 

Yenilenebilir enerji konusunda Türkiye'de halkın yanlış bilgilendirildiğini belirten Ağaoğlu, "Bilinçli bilinçsiz televizyonda birçok yeşil programlar yapılıyor. Geçen gün bir TV kanalında, benim de dostum, arkadaşım o programı yapan, RES'e karşı HES'e karşı, nükleere karşı, doğalgaza karşı... Kardeşim gelişmişliğin bir göstergesi de enerji tüketimidir. Türkiye de gelişiyor, büyümesi lazım. RES'e, HES'e karşısın o zaman sen o TV yayınını yaparken bile ciddi enerji harcıyorsun. Dedim ki, 'bir kamyon tezek gönderin, kapısına dökün', Anadolu'da hala birçok yerde enerjisini bugün tezekten sağlıyorlar. Bunu yapma, onu yapma, ne yapacaksın? O zaman enerji de kullanmayalım, hepimiz bir tane inek alalım, enerjimizi tezekten sağlayalım" şeklinde espri yaptı.

 

Ali Ağaoğlu, yenilenebilir enerjide Ağaoğlu olarak ciddi bir noktaya geldiklerini, rüzgarda özellikle Türkiye'nin ürettiğinin yüzde 12'sini kendilerinin üretir duruma geldiklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem