9. saat oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Akil İnsanlar Heyeti ile yaptığı ve halen devam eden toplantıdan 2 isim erken ayrıldı.Mazeretleri olan İç Anadolu Bölgesi Komisyonu Üyesi Celalettin Can ve Doğu Ergil gazetecilere açıklamalarda bulundu.  ÖCALAN'A SEKRETERYA 78

9. saat oldu
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Akil İnsanlar Heyeti ile yaptığı ve halen devam eden toplantıdan 2 isim erken ayrıldı.
Mazeretleri olan İç Anadolu Bölgesi Komisyonu Üyesi Celalettin Can ve Doğu Ergil gazetecilere açıklamalarda bulundu. 
 
ÖCALAN'A SEKRETERYA
 
78'liler Vakfı Başkanı Celalettin Can, Abdullah Öcalan'ın şartlarının iyileştirilmesi ve sekreteryası olması gerektiğini toplantıda Başbakan Davutoğlu'na ilettiklerini belirterek, "Kendi arkadaşlarıyla doğrudan iletişime geçmesi gerektiğini, akil insanlarla da doğrudan görüşmesi gerektiği konuşuldu. Bu eğilim çok güçlüydü" dedi. 
 
Başbakan'ın gerek Kobani'yle, gerek de İmralı'yla ilgili söylediklerini dinlediğini anlatan Can, "Olumsuz bir tepki almadık" dedi. 
 
"EN NİTELİKLİ TOPLANTI"
 
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil de, bu kadar nitelikli bir toplantıya ilk defa şahit olduğunu söyleyerek, "Akil İnsanlar denilen heyetin de şimdiye kadarki çalışmalarında ve öğrendiklerinde çok ciddi bir tecrübe kazandıklarını, doğruy ile yanlışı, duygusal ile akli olanı ayırabilecekleri olgunluğa geldiğini gördüm ve umudum arttı" dedi.
 
"KÜRT SİLAHLI KUVVETLERİ"
 
Sürecin sadece "devlet memurları" ile Abdullah Öcalan arasındaki görüşmelerle sürdürülmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ergil, "Birbirine sürten iki sert zemin, yani Türk Silahlı Kuvvetleri ile 'Kürt Silahlı Kuvvetleri' veya siyasi bir örgüt olan devlet ile Kürt siyasetinin temsilcileri şu anda birbirlerine çok güveniyor gözükmemektedirler. O yüzden, bu güven ortamının sağlanması, iki sert zeminin birbirine sürterek yıpratmaması için, aranın açılması ve bu açılan araya da sivil inisiyatifin girmesi, böylece şiddetin, öfkenin sesiyle değil; aklın sesiyle, itidalin sesiyle bir gelecek oluşturmak ihtiyacı dile getirildi" diye konuştu.
 
KAYNANASI "VATAN HAİNİ" GÖZÜYLE BAKMIŞ
 
Kayınvalidesinin Akil İnsanlar Heyeti'nde görev aldığı için kendisine "vatana ihanet etmiş" muamelesi yaptığını ve ailesi içinde müthiş bir gerilimin oluştuğunu söyleyen Prof. Dr. Ergil, bu konuda kayınvalidesi ile hayranı olduğu Kadir İnanır'ı telefonda görüştürdüğünü anlatarak, "Aileler içinde bile kutuplaşmanın oluştuğu bir toplumda olumsuz enerjinin boşaltılması lazım. Bu yolda bize düşen neyse, ama Akil İnsanlar Heyeti adı altında değil, yeni görev tanımlarıyla oluşturulacak sivil toplum kuruluşlarında yer almaya hazır olduğumuzu söyledik" dedi.
 
9 SAATTİR SÜRÜYOR...
 
Başbakan Davutoğlu ile Akil İnsanlar Heyeti arasında saat 12:30'da başlayan toplantıda, 21.30 itibariyle 9 saat geride kaldı. Toplantı halen devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler