400 Suriyeli daha ülkesine döndü

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan 400 kişilik gruptan oluşan Suriyeli, yanlarında getirdikleri gıda ve bazı eşyalarla ülkelerine döndü. Geçtiğimiz günlerde de 100 kişilik bir grup izin alarak Kobani'ye gitmişti.İZİN ÇIKTI, DÖNDÜLERAkçakale Gümrük K

400 Suriyeli daha ülkesine döndü

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan 400 kişilik gruptan oluşan Suriyeli, yanlarında getirdikleri gıda ve bazı eşyalarla ülkelerine döndü. Geçtiğimiz günlerde de 100 kişilik bir grup izin alarak Kobani'ye gitmişti.

İZİN ÇIKTI, DÖNDÜLER

Akçakale Gümrük Kapısı önünde toplanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 400 sığınmacı, ülkelerine geçiş için yetkililerden izin istedi. Giriş ve çıkışa kapalı kapı önünde bir süre bekleyen Suriyeliler, gerekli iznin ardından beraberlerinde getirdikleri gıda, yatak ve bazı eşyalarla ülkelerine geçti.

SINIRDA ÖNLEMLER SÜRÜYOR

Gümrük kapısı ve sınırdaki önlemler ise devam ediyor. Akçakale Gümrük Kapısı, Tel Abyad bölgesindeki çatışmaların yoğunlaşmasının ardından güvenlik gerekçesiyle 6 Ocak 2014'te kapatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem