4 Ergenekon sanığına vekillik

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Doğu Perinçek’i DSP’ye davet ederek, "Gelsinler bizimle birlikte çalışsınlar, aday olsunlar parlamentodaki 5. grubu oluşturalım" dedi. Türker, Tire Bor Hareketi Dern

4 Ergenekon sanığına vekillik

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Doğu Perinçek’i DSP’ye davet ederek, "Gelsinler bizimle birlikte çalışsınlar, aday olsunlar parlamentodaki 5. grubu oluşturalım" dedi.
 
Türker, Tire Bor Hareketi Derneği ve DSP tarafından Levent Kültür Merkezi’nde düzenlenen Bor Madeni Sempozyumu’nda konuştu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türker, seçim çalışmalarını İstanbul’da yoğunlaştıracaklarını belirterek, şunları dedi:

"DSP Parlamento’da, özellikle Türkiye’nin geleceğinin Türkler tarafından yani bu ülkenin vatandaşları tarafından şekillendirilebilmesi için 5 parti grubunun olması gerektiğine inanıyor. DSP iki partili Parlamento yapısının Türkiye için zararlı olduğunu düşünüyor. Çünkü yasalar çıkartılırken anamuhalefet partisi sesini yeterince çıkarmıyor, gerekeni yapmıyor ve ülke yararına olmayan yasalar Meclis’ten sessiz sedasız geçiyor.

Hizbullahçılar’ın çıkmasını sağlayan CMK’nın 102. Maddesi, bunun bir örneğidir. Bu yasa çıkarılırken CHP Parlamento’daydı. Ama ne sesini çıkardı, ne halkı bilgilendirdi ne de Anayasa Mahkemesi’ne gitti. Bunun bir çok örneği var. CHP ile AKP bu yasa çıkarken koalisyon yaptı. O nedenle biz Parlamento’da mevcut olan 4 partinin dışında bir ikinci sol partinin de 5. grup olarak orada yer alması gerektiğine inanıyoruz ve bunu hedefliyoruz."

DÖRT SANIĞA VEKİLLİK TEKLİFİ
Parlamento’ya girmeye talip olurken, herkesi de DSP çatısı altına davet eden Türker, "Parti olarak da eğer arzu ederlerse, başta Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Doğu Perinçek gibi Türkiye’nin hem düşünce hem medya hem de siyaset alanında faaliyette bulunmaktan başka bir suçu olmadığına inandığımız bu kişilerin de bizim bu faaliyetimizin içinde yer almasını düşünüyoruz. Demokratlıktan yana olan, çağdaşlıktan yana olan ve laikliğin tehlikede olduğunu düşünen herkesi biz bu seçim sürecinde DSP’nin çatısı altında birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Gelsinler bizimle birlikte çalışsınlar, aday olsunlar parlamentodaki 5. grubu oluşturalım" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler