300 bin kişiye daha KEY ödenecek

Bilgileri hatalı girildiği için 500 bin dolayında vatandaşın bilgilerinde yapılan düzenlemeler sonuca ulaştırıldı.KEY çalışmalarını yürüten ve halen tasfiye işlemleri devam eden Emlak Bankası, bilgilerinin düzenlemesi tamamlanan 300 bin kişinin ne kadar a

300 bin kişiye daha KEY ödenecek

Bilgileri hatalı girildiği için 500 bin dolayında vatandaşın bilgilerinde yapılan düzenlemeler sonuca ulaştırıldı.

KEY çalışmalarını yürüten ve halen tasfiye işlemleri devam eden Emlak Bankası, bilgilerinin düzenlemesi tamamlanan 300 bin kişinin ne kadar alacaları bulunduğuna ilişkin çalışmaları hızla tamamlamaya çalışıyor.

Çalışma programında bir aksaklık olmaması halinde, listeler hazırlanacak bu ay sonuna kadar tamamlanacak. Listeleri alacak olan Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın ödemeleri şubat ayı içerisinde yapması bekleniyor.

Emlak Bankası, bilgileri düzenlenen 300 bin kişiden sonra kalan 200 bin kişiye yönelik çalışmalara girişecek. Son 200 bin kişinin de çalışmaları bitirilirse, KEY çalışmaları bütünüyle tamamlanmış olacak.

12 MİLYON KİŞİYE ÖDEME YAPILDI

Bilindiği gibi, KEY ödemeleri bugüne kadar 4 parti halinde yapıldı. 11 milyon 909 bin kişi yararlandı. Ödeme rakamı ise 3.9 milyar TL tutarını buldu.
Yeni ödeme yapılacak 500 bin kişi de hesaba katıldığında ödeme rakamı 12.2 milyona ulaşacak, ödenen tutar da 4 milyar Türk Lirası aşacak.

BÜROKRATLARIN CEPTEN ÖDEME KORKUSU

KEY ödemelerinin, sonradan bu kadar hızlanmasında mahkemenin verdiği kararların etkili olduğu sanılıyor. Bilindiği gibi, mahkemeler tarafından verilen kararlarda, çalıştığı kamu kurumlarından tahsil edilmesi yönündeki kararı bulunuyor.

KEY paylarının kendi ceplerinden ödemek durumunda kalacaklarından korkan pek çok bürokrat, arşivlere girip çalışmalar yürütmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem