2025-2026 öğretmenlik bursu sonuçları belli oldu: Sorgulama nereden yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı için tahsis edilen öğretmenlik bursu sonuçlarını açıkladı.
2025-2026 öğretmenlik bursu sonuçları belli oldu: Sorgulama nereden yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı için tahsis edilen öğretmenlik bursu sonuçlarını açıkladı. Burs, belli öğretmenlik bölümlerini ilk beş tercihinde yazan 5 bin öğrenciye veriliyor.

Öğrenciler, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlik Bursu sonuçlarını resmi sorgulama ekranı üzerinden öğrenebiliyor. Sonuçlar, burs kazanan öğrencilerin eğitim planlarını düzenlemeleri açısından büyük önem taşıyor.

Burs sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden öğretmenlik bursu sorgulama ekranına erişim sağlayabilir.

BAŞVURU ŞARTLARI
-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
-22 yaşını geçmemiş olmak
-Bu sınavın yapıldığı yıl ve daha sonraki yıllarda mahkeme kararı ile yaş küçültme işlemi yapmamış olmak,
-ÖSYS tercih bildirim formunda öğretmen yetiştiren fakültelerin Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen programlarını (branşlarını) ilk beş tercihi arasında seçmiş ve bu programa ilk beş tercihinde yerleşerek (burs verilmesi planlanan branşların olduğu öğretmen yetiştiren eğitim fakültelerinin listesi Bakanlığımıza bildirildiği tarihten sonra açılan bölümlere yerleşenler, kontenjan ayrılmayan programları kazanan veya kontenjan ayrılmış olmakla birlikte ikinci öğretim kapsamında olan öğrenciler, açık öğretim kapsamında bulunanlar, Türkiye dışındaki devlet üniversitelerine yerleşen öğrenciler, ek yerleştirmeyle yerleşen öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşen öğrenciler ve özel üniversitelere yerleşen öğrenciler hariç) kesin kaydını yaptırmış olmak,
-Memuriyete atanmasına engel olacak nitelikte hükümlülüğü bulunmamak,
-ÖSYM’ce yapılan puan sıralamasına göre, kaydolduğu program için Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen kontenjana girmiş olmak, bu programa giren Resmî Anadolu Öğretmen Lisesi mezunları için ise kontenjan sınırı aranmayacaktır.

Kaynak:Haberler

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir