2024 Temmuz ayında asgari ücrete ve emekli maaşına zam yapılacak mı?

2024 Temmuz ayında asgari ücrete ve emekli maaşına zam yapılacak mı? İşte detaylar...

2024 Temmuz ayında asgari ücrete ve emekli maaşına zam yapılacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ve emekli maaşlarına ikinci bir zam yapılması konusunda net bir açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, 17 Nisan'da yaptığı bir açıklamada, bu konunun gündemlerinde olmadığını belirtti. Ayrıca, TÜRK-İŞ'in Nisan ayı sonuçlarını açıkladığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nda, açlık sınırının asgari ücreti geçtiği de ortaya çıktı.

Nisan ayına ilişkin açlık sınırı araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için gereken gıda harcaması tutarı olan açlık sınırı, 17 bin 725 TL olarak belirlendi. Bunun yanı sıra, gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık gibi zorunlu harcamaların toplamını ifade eden yoksulluk sınırı ise 57 bin 736 TL olarak hesaplandı.

Bakan Işıkhan, en düşük emekli aylığının asgari ücrete çıkarılması beklentisine ilişkin olarak da açıklamalarda bulundu. Ancak, Işıkhan, asgari ücrete veya emekli maaşlarına şu anda bir ara zam yapılmasının planlarında olmadığını belirtti. Temmuz ayında enflasyon veya sözleşmelerden kaynaklanan farkların emekli aylıklarına yansıtılacağını ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler