2024 Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

2024 Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

2024 Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Öğretmen atamaları konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den önemli açıklamalar geldi. İşte detaylar:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından öğretmen atamalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yarın öğretmen atamalarıyla ilgili detayları paylaşacağını belirtti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise öğretmen atamaları için Kabine toplantısı sonrası açıklama yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, atama rakamının Hazine ve Maliye Bakanı ile birlikte belirlendiğini ve önümüzdeki hafta Kabine toplantısı yapılırsa o gün açıklanacağını belirtti.

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ VE KADRO KONTENJANLARI

2024 yılı öğretmen atamalarına ilişkin takvim ve kadro kontenjanları henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak, geçen yıl yapılan atamalarda branş dağılımı şu şekildeydi:

  • Sınıf öğretmenliği: 7.878 kontenjan
  • Rehberlik alanı: 3.604 kontenjan
  • Okul öncesi öğretmenliği: 3.269 kontenjan
  • İlköğretim matematik: 2.656 kontenjan
  • Din kültürü ve ahlâk bilgisi: 2.604 kontenjan

2024 MEB öğretmen atama takviminin ve kadro kontenjanlarının yarın açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler