2024 Orman Genel Müdürlüğü OGM personel işçi alımı ne zaman?

2024 Orman Genel Müdürlüğü OGM personel işçi alımı ne zaman? İşte detaylar...

2024 Orman Genel Müdürlüğü OGM personel işçi alımı ne zaman?

Orman Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı çatısı altında, taşra teşkilatı bünyesinde 64 geçici işçi pozisyonu için personel alımı yapacak. İlgili alımlar için başvurular, 29 Nisan ile 3 Mayıs tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Adaylar, belirtilen kadro sayısının dört katı kadar kişi ile sınırlı olacak bir kura çekimi sonrası seçilecek. Kura çekimi, noter huzurunda yapılacak ve detaylar İŞKUR ilanında yer alacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuracak adayların Türk vatandaşı olması, başvuru süresinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir. Ayrıca, adayların herhangi bir kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmaları ve sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmaları şarttır. İlana özgü öğrenim ve diğer şartları taşıyan adaylar başvuruda bulunabilir. Adaylar sadece bir iş ilanına başvuru yapabileceklerdir.

ÖZEL ALIM ŞARTLARI VE MESLEKİ NİTELİKLER

Her pozisyon için özel şartlar ve mesleki nitelikler belirlenmiştir. Örneğin, garson pozisyonu için adayların en az ortaöğretim mezunu olmaları ve alanlarıyla ilgili sağlık raporlarına sahip olmaları gerekmektedir. Aşçı pozisyonları için ise, ilgili mesleki eğitim programlarından birinden mezun olmak ve sağlık raporu almış olmak şarttır. Adayların başvuru süresinin ilk günü itibarıyla belirtilen yaş sınırlarını aşmamış olmaları gerekiyor.

SÖZLÜ VE UYGULAMALI SINAV DETAYLARI

Sözlü ve uygulamalı sınavlar, başvuruda bulunan adaylar arasından seçilecek olanlar için düzenlenecek ve sınavın yeri ile tarihi ilgili Bölge Müdürlükleri'nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Noter huzurunda gerçekleşecek kura çekiminin tarihleri 13-17 Mayıs 2024 arasında olacak ve bu süreçte başvuru koşullarını karşılamayan adayların başvuruları her aşamada sonlandırılabilecektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler