2024 Muharrem ayı ne zaman?

2024 Muharrem ayı ne zaman? İşte detaylar...

2024 Muharrem ayı ne zaman?

Ramazan'ın sona ermesiyle birlikte, Muharrem ayının ne zaman başlayacağına dair büyük bir merak oluştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre, Muharrem ayı 7 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Bu ay, pek çok kişi tarafından Ramazan'dan sonra gelen en kutsal oruç zamanı olarak kabul ediliyor. Özellikle, Muharrem ayının onuncu günü olan ve büyük bir paylaşma ruhuyla kutlanan Aşure günü, 16 Temmuz'da başlayacak ve 5 Ağustos'a kadar sürecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Muharrem ayının önemini vurgularken, bu ayın Hz. Muhammed tarafından Allah'ın ayı olarak nitelendirildiğini belirtiyor. Bu ayda tutulan oruçların Ramazan'dan sonra en faziletli olduğu ve gece namazlarının farz namazlardan sonra en değerli olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, Muharrem ayının onuncu günü olan Âşûrâ gününde oruç tutmanın özellikle tavsiye edildiği, Hz. Muhammed'in bu gün oruç tuttuğu ve bunu Müslümanlara önerdiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem