2024 Green Card sonuçları açıklandı mı? DV Lottery 2024 Green Card sonucu sorgulama

2024 Green Card sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar...

2024 Green Card sonuçları açıklandı mı? DV Lottery 2024 Green Card sonucu sorgulama

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşama ve çalışma hakkı sağlayan Green Card başvuru sonuçları, heyecanla beklenen bir haberdi ve sonunda 4 Mayıs Cumartesi günü DV Lottery sitesi üzerinden adayların erişimine sunuldu. İşte detaylar:

GREEN CARD BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

Green Card başvuru sonuçları, Türkiye saatiyle 4 Mayıs'ta saat 19:00'da açıklandı. Binlerce kişinin başvuru yaptığı bu programa dair sonuçlar, adayların merakla beklediği bir anı işaret ediyordu.

GREEN CARD BAŞVURU SONUCU SORGULAMA EKRANI

Sonuçları öğrenmek isteyen adaylar, resmi DV Lottery internet sitesinden sorgulama yapabilirler. İlgili sayfada "onay numarası, soyadı ve doğum tarihi" bilgileri eksiksiz şekilde doldurulmalıdır. Ardından "Continue" linkine tıklanarak yeni bir sayfaya yönlendirilecektir.

KİMLER GREEN CARD ALABİLİR?

Green Card almak isteyen kişilerin bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Öncelikle, 18 yaşından büyük olmak ve en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Bunun yanı sıra, son 5 yıl içinde uzmanlık veya eğitim gerektiren bir alanda 2 yıl aralıksız çalışmış olmak da şartlar arasındadır. Başvuru süreci için İngilizce bilme şartı aranmamaktadır ve evli çiftlerin aynı anda başvuruda bulunması da mümkündür.

GREEN CARD NEDİR?

Green Card, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi tarafından yapılan zorunlu Çeşitlilik Göçmenlik Programı çerçevesinde verilen bir tür kalıcı oturma iznidir. Her yıl 55,000 göçmen vizesi belirli bir kota dahilinde rastgele seçimle verilmektedir. Kazanan adaylar, belirli kriterleri karşıladıklarında bu vizeyi alabilmektedirler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler