2024 Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

2024 Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte detaylar...

2024 Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, 2024 yılı için asgari ücretin daha önce belirlenen seviyelerde kalacağını ve temmuz ayında herhangi bir ara zam yapılmayacağını belirtti. Asgari ücret, 2024 yılı için 1 Ocak'tan itibaren net 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti.

2024 YILINDA ASGARİ ÜCRET ARTIŞI OLMAYACAK

Bakan Işıkhan, Ocak ayında yapılan artışla asgari ücretin yüzde 100 artırıldığını, bu seviyenin yıl boyunca geçerli olacağını ifade etti. Böylece, geçen yıl 8 bin 500 lira olan asgari ücret bu yıl için 17 bin lira olarak uygulanacak. Bakan, yapılan bu artışın ekonomik dengeleri gözeterek belirlendiğini vurguladı.

EKONOMİK DENGELER VE ÇALIŞMA POLITIKALARI

Vedat Işıkhan, ekonomide dengelerin korunmasının önemine değindi ve enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışı sağlamanın hedefleri arasında olduğunu belirtti. Ayrıca, ekonomik ve mali disiplin politikalarının olumlu sonuçlar vermeye başladığını, enflasyonun düşüş eğilimine girdiğini ve ekonomik büyüme ile istihdamın korunmaya devam edildiğini açıkladı.

Bakan Işıkhan, hükümet olarak işçilere, memurlara ve emeklilere yönelik desteklerin artırılacağını ifade etti ve bu desteklerin ekonomik istikrar ve dengeler çerçevesinde gerçekleştirileceğini vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler