2 ilde Mahzen-26 operasyonları! ‘Canık Çetesi’ çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 ilde eş zamanlı düzenlenen Mahzen-26 operasyonlarında “Canık Çetesi” olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

2 ilde Mahzen-26 operasyonları! ‘Canık Çetesi’ çökertildi

Kahramanmaraş merkezli 2 ilde jandarma tarafından eş zamanlı olarak “Mahzen-26” operasyonları düzenlendi.

Operasyonlarda elebaşılığını Ahmet Canık’ın yaptığı “Canık Çetesi” olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi.

Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu 21 şüpheli yakalandı. Yakalananlardan 20’si tutuklanırken 1’i hakkında adli kontrol kararı verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz.

1 Haziran 2023-4 Nisan 2024 tarihleri arasında 1️4️ uluslararası, 3️8️ ulusal, 6️9️ bölgesel ve 3️0️3️ Yerel olmak üzere toplam 4️2️4️ organize suç örgütü çökertildi.

Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu şüphelilerin; Kahramanmaraş ve Gaziantep’te “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucu ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri, muhtelif miktarda bonzai, metamfetamin, esrar ve uyuşturucu hap ile çok sayıda uyuşturucu madde kullanma aparatına el konuldu.

Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem