19 yaşında 7 hastaya hayat verdi

Merkez ilçeye bağlı Suçatı köyünde arkadaşlarıyla ava giden 19 yaşındaki lise öğrencisi Samet Yıldırım, yaklaşık 50 metrelik uçurumdan düşerek ağır yaralandı. Ambulansla Kahramanmaraş Devlet Hastanesine kaldırılan Samet Yıldırım’ın beyin ölümü gerçekleşti

19 yaşında 7 hastaya hayat verdi

Merkez ilçeye bağlı Suçatı köyünde arkadaşlarıyla ava giden 19 yaşındaki lise öğrencisi Samet Yıldırım, yaklaşık 50 metrelik uçurumdan düşerek ağır yaralandı. Ambulansla Kahramanmaraş Devlet Hastanesine kaldırılan Samet Yıldırım’ın beyin ölümü gerçekleşti.

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Mehmet Ali Düzkale, beyin ölümü gerçekleşmesinin ardından Samet Yıldırım’ın babasıyla görüştü ve gencin organlarının bağışlanmasını istedi. Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan baba Hacı Ali Yıldırım, "Benim evladım gitti, başkalarının evladı gitmesin" diyerek Samet Yıldırım’ın organlarının alınmasını kabul etti.

Düzkale, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Demiryürek başkanlığındaki bir ekibin Adana’dan Kahramanmaraş’a gelerek, Samet Yıldırım’ın karaciğeriyle 2 böbreğini aldığını ve özel otomobille Adana’ya götürdüğünü bildirdi.

Prof. Dr. Demiryürek, bugüne kadar 100’e yakın karaciğer nakli yaptığını belirterek, Samet Yıldırım’ın karaciğerinin Adana’da 50 yaşındaki bir kadına, böbreklerinin de 2 hastaya nakledileceğini belirtti.

Samet Yıldırım’ın kalbinin de Ankara’ya götürüldüğü, kalp kapakçıklarının Gazi Üniversitesi Hastanesinde 4 hastaya nakil yapılacağı kaydedildi.

"BİR İNSANI YAŞATAN TÜM İNSANLIĞI YAŞATIR"

Oğlunun cenazesini teslim alan baba Hacı Ali Yıldırım, hayırlı bir iş yaptıklarına inandığını ifade etti. Yıldırım, şöyle konuştu.

"İnancımdan ötürü oğlumun organlarını bağışladım. ’Bir insanı yaşatan tüm insanlığı yaşatır’ diye bir ayet var. Ona istinaden bu bağışı yaptık. Bir de ’ya benim oğluma organ lazım olsaydı, ne yapardık’ diye düşündük. Benim evladım gitti, başkalarının evladı gitmesin istedim. Annesi ilk önce ’nasıl kıyarım’ diyerek karşı çıktı ama kısa süre sonra o da razı oldu."

Organları alınan Samet Yıldırım’ın cenazesi, hastanedeki işlemlerin ardından toprağa verileceği Suçatı köyüne götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler