"18 madencinin borçları silindi"

Enerji Bakanı Taner Yıldız Ermenek'teki madende yaşanan su baskınıyla ilgili son gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı.İşte Bakan Yıldız'ın o açıklamaları:"Burada suyun yandaki ocaktan net olarak boşaldığını söylersek hatanın işletmede olduğunu söyleye

"18 madencinin borçları silindi"

Enerji Bakanı Taner Yıldız Ermenek'teki madende yaşanan su baskınıyla ilgili son gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı.

İşte Bakan Yıldız'ın o açıklamaları:

"Burada suyun yandaki ocaktan net olarak boşaldığını söylersek hatanın işletmede olduğunu söyleyebiliriz. 3. ağız açabilir miyiz? diye uğraştığımız yerden bir kapalı bölüm oluştu. MTA'nın sondaj makinelerini oradan çekmedik. 3. noktadaki çalışmaları durdurmuş durumdayız. Suyun ne kadar sürüklediğini metre metre gittikten sonra göreceğiz. Madenin tüm noktalarını açacağız. 1000'in üzerindeki madenci kardeşlerimizin kredi borcu ertelendi. 18 kardeşimizin de borçları silindi. Ermenek'teki esnaf kardeşlerimizin de kredi borçları faizsiz olarak 3 ay ertelendi. Maden ocağında bulunan 18 kardeşimizin çocuklarının tamamının üniversite bitinceye kadar okutulacağı sözünü aldık hayırseverlerden.


İlk anda bunlara odaklanamamıştık. O kardeşlerimizi de çıkardıktan sonra artık sosyal yaralar da sarılmaya başlanacak." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler