16 yaşındaki o PKK’lının cenazesi teslim alındı

Bingöl’deki 2 polisi şehit ettikten sonra güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen PKK’lılardan Ö.T.’nin cenazesi Elazığ’daki morgdan alınarak Erzurum’a götürüldü.Bingöl’de 4 gün önce Emniyet Müdürü Atalay Ürker, beraberinde emniyet görevlileri il

16 yaşındaki o PKK’lının cenazesi teslim alındı

Bingöl’deki 2 polisi şehit ettikten sonra güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen PKK’lılardan Ö.T.’nin cenazesi Elazığ’daki morgdan alınarak Erzurum’a götürüldü.

Bingöl’de 4 gün önce Emniyet Müdürü Atalay Ürker, beraberinde emniyet görevlileri ile birlikte Kobani’ye düzenlenen saldırılara tepki gösteren protestocuların zarar verdiği iş yerlerinde inceleme yaparken, silahlı saldırıya uğramıştı. Bir otomobilden uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile koruma ekibinden Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olmuş, İl Emniyet Müdürü Ürker ile koruma polisi Uğur Atlı da yaralanmıştı. PKK’lılardan 4’ü çıkan çatışmada 4’ü ölü ele geçirilmişti. Araçta 2 adet Kalaşnikof ve birinin üzerinden PKK kimliği çıkmıştı.

Çatışmada ölü geçirilen 4 PKK’lının 3’nün kimliği tespit edilmiş ve cenazeleri yakınları tarafından alınmıştı. Kimliği tespit edilemeyen son PKK’lının 16 yaşındaki Ö.T. olduğu belirlendi. Ö.T.’nin yakınları bugün Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna gelerek cenazeyi teslim aldı. Cenazenin Erzurum’un Tekman ilçesi götürüldüğü ve burada defin edileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem