Torul Baraj Gölü’nde çöp alarmı! Vatandaş çözüm bekliyor
Torul ilçesinde bulunan Torul Baraj Gölü’nde biriken atıklar çevre kirliliğini gözler önüne serdi.
Özellikle Köprübaşı ve Çamlıca mahalleleri sınırlarında bulunan gölde, plastik atıklar, evsel çöpler ve çeşitli atık maddelerin su yüzeyinde adacıklar oluşturduğu görüldü.
Mahalle sakinleri, Harşit Çayı’nı besleyen derelerden sürüklenerek gelen çöplerin yıllardır bölgede ciddi sorun oluşturduğunu ifade etti.
KÖTÜ KOKU VE SİNEK SORUNU BÜYÜYOR
Vatandaşlar, yaz aylarında su seviyesinin düşmesiyle birlikte çöplerin kıyıya vurduğunu ve ağır koku oluştuğunu söyledi.
Bölge sakinleri, sinek istilasının her geçen yıl arttığını belirterek, çevre sağlığının ciddi risk altında olduğunu dile getirdi.
Mahalle sakinleri ayrıca çöplerin arasında zaman zaman yılan ve akrep görüldüğünü, özellikle çocuklar açısından tehlikeli bir ortam oluştuğunu ifade etti.

“ÇÖPLERLE BİRLİKTE YAŞAMAK ZORUNDA KALIYORUZ”
Çamlıca Mahallesi sakini Turgay Bostan, yıllardır aynı manzaranın yaşandığını belirterek yetkililere tepki gösterdi.
Bostan, “Torul Barajı yaklaşık 16-17 yıldır hizmet veriyor ve biz her yıl aynı görüntüyle karşılaşıyoruz. Vatandaş kendi imkanlarıyla çöp topluyor. Ben yaklaşık 15 yıldır burada çöp temizliyorum. Yaz aylarında bu çöplerle birlikte yaşamak zorunda kalıyoruz” dedi.
Çevreye sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Bostan, çöplerin büyük bölümünün yukarı mahallelerden ve Harşit Çayı’nı besleyen derelerden geldiğini söyledi.
Türk somonunda hasat başladı! 3 ayda 91 milyon dolarlık ihracat
“SEBZE VE MEYVE YETİŞMİYOR”
Mahalle sakinlerinden Gürcan Bostan ise baraj tutulduğundan beri aynı sorunla mücadele ettiklerini belirtti.
Bostan, “Su çekildiğinde çöpleri kendimiz temizliyor, bazen yakıyoruz. Hayvan leşleri bile atılıyor. Çöpler nedeniyle ağır koku oluşuyor ve sinek istilası yaşanıyor. Artık burada sebze ve meyve yetişmiyor. Tortuların altında akrepler ve yılanlar çoğaldı” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR KALICI ÇÖZÜM İSTİYOR
Bölge halkı, Torul Baraj Gölü’nde oluşan çevre kirliliğine karşı düzenli temizlik çalışması yapılmasını ve kalıcı önlemler alınmasını talep ediyor.
Vatandaşlar, hem çevre sağlığının korunması hem de yaşam kalitesinin artırılması için yetkililerin soruna çözüm üretmesini bekliyor.
Kaynak:

