Yassıada’daki 5 yıldızlı otel kamuya devrediliyor

Zarar eden Yassıada’daki 5 yıldızlı otel kamuya devrediliyor.

Yassıada’daki 5 yıldızlı otel kamuya devrediliyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından Yassıada’da Yap-İşlet-devret projesi kapsamında 2018 yılında hizmete açılan Katre Island Otel, 4 yıl sonra kapılarını müşteriye kapattı. Otel, zarar ettiği gerekçesiyle kamuya devredilecek.

Otele telefonla ulaşarak rezervasyon yaptırmak isteyenlere “Tadilatta olduğumuz için kapalıyız” yanıtı verilerek oda satışı yapılmıyor. İnternet üzerinden de oda satın almak isteyen kişiler “Müsait oda yok” uyarısıyla karşılaşıyor.

En ucuz oda fiyatı 2 bin 400 TL

OdaTV'den Can Özçelik'in haberine göre, Katre Island Otel, açıldığı günden bu yana çoğunlukla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ona bağlı kurumların etkinlik, toplantı ve konaklamaları için kullanıldı.

5 yıldızlı otelde içki ruhsatının olmamasından dolayı da alkollü içecek satışı yapılamıyor. Otel müşterileri alkollü içeceklerini yanlarında getirerek sadece odalarında tüketebiliyor. Bu durumdan dolayı da yabancı turistler oteli tercih etmiyor. 125 odalı otelde gecelik oda fiyatları da yüksek. Son dönemde oteli rezervasyon yapmak için arayan kişi sayısı da 3’ü geçmiyor. “Kral” dairesi gecelik 7 bin 500 Avro yani 120 bin TL olan otelde en ucuz oda fiyatı ise 150 Avro yani 2 bin 400 TL.

“İşletme hakkını kamuya devretmek için görüşmeler başlamıştır”

Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ömür Gebeş otelin devredilmesi kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. olarak daha önce birçok kültür mirasımıza sahip çıktığımız gibi Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın restorasyonu projesine de talip olduk. Bu kapsamda çalışmaların başladığı ilk günden itibaren hiçbir ticari kaygı gütmeden adadaki kültürel, tarihi mirasa sahip çıkmayı ve bu mirası tekrar kamuya kazandırmayı amaç edindik. Şirketimiz, projenin tamamlanmasıyla birlikte amacın hâsıl olduğu düşüncesiyle, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki işletme hakkını kamuya devretmek için görüşmelere başlamıştır.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan Rusya ve Ukrayna arasında yapılacak son barış görşmeleri bu burada gerçekleştirilebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem