Tatil İçin Neden Kıbrıs’ı Seçmelisiniz?

Kıbrıs en alternatif tatil yerlerinden biri diyebiliriz. Peki, neden tatil için Kıbrıs’ı seçmelisiniz? işte detaylar...

Tatil İçin Neden Kıbrıs’ı Seçmelisiniz?

Tatil planı yaparken öncelikle nereye gitmek istediğinizi belirlersiniz. Bu süreçte daha önce deneyimlemediğiniz güzelliklere sahip bir yeri tercih etmeniz en iyisidir. Özellikle de zengin güzellikleri barındıran bir yer olan Kıbrıs en alternatif tatil yerlerinden biri diyebiliriz. Peki, neden tatil için Kıbrıs’ı seçmelisiniz? Bu konuda sizlere birçok farklı neden sayabiliriz. Kıbrıs hem tarihi bir dokuya sahip olması hem de en güzel Akdeniz sahillerini barındırması bakımından ilgi çekiyor. Sadece Türkiye çapında değil dünya genelinde onlarca turist tatil için Kıbrıs’ı tercih ediyor. Siz de Kıbrıs’ta keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Kıbrıs’ta gezip görebileceğiniz yerlerin olmasının yanı sıra yemek kültürüne de hayran kalabilirsiniz. Aynı zamanda konaklayabileceğiniz alanlar için de çeşitlilik sunuluyor. Birçok farklı hizmetleri barındıran Kıbrıs otelleri de dikkat çekiyor. Tatildükkani.com adresine erişim sağlayarak Kıbrıs’taki tüm otelleri inceleyebilirsiniz.

Kıbrıs’ta Gezebileceğiniz Tarihi Yerler

Genel anlamda Kıbrıs’ta gezip görebileceğiniz oldukça güzel yerler var. Girne, Lefkoça ve Gazimağusa başta olmak üzere Kıbrıs’taki tüm şehirler görülmeye değer türden. Hem eğlence mekanları konusunda hem de tarihi yerler açısından zengin bir yerdir. Tarihi yerler dediğimizde ise karşımıza Girne Kalesi, Girne Kapısı, Othello Kulesi ve Apostolos Andreas Kilisesi çıkıyor. Görsel olarak da ihtişamlarıyla dikkat çeken bu dokular, köklü bir geçmişe sahip.

Tarihi yerler dediğimizde Kıbrıs’ta birçok müze de bulunuyor. Bu müzelere giderek de Kıbrıs’ın tarihi dokusuna şahitlik edebilirsiniz. İkon Müzesi, Salamis Harabeleri, Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji Müzesi bahsettiğimiz yerler arasında yer alıyor. Tüm bu güzellikleri ve tarihi dokuları görebilmeniz için en alternatif otelleri tercih edebilirsiniz. Bunun için tatildükkani.com sitesine erişim sağlamanız yeterli.

En Güzel Kıbrıs Sahilleri

Tatil dediğimizde tabii ki de işin içine deniz ve sahil de giriyor. Kıbrıs benzersiz güzellikte sahilleri olmasıyla da turist akımına uğruyor. Akdeniz’in incisi diyebileceğimiz türden deniz manzaralarına sahip birçok sahili bulunuyor. Kıbrıs’ın en güzel sahillerinde deniz keyfini sonuna kadar yaşamanız mümkün. Üstelik el değmemiş türden berraklığı ve temizliğiyle de Kıbrıs sahilleri sizleri mest edecek. Bu bakımdan Kıbrıs’ın en ünlü plajları arasında karşımıza Altınkum sahili çıkıyor. Afrodit’in doğduğu yer olarak da mitolojide geçen bu sahil Karpaz yarımadasında yer alıyor. Kumdan oluşan masmavi Altınkum sahilinde denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Eğer sahil kenarında yapılan su sporlarına ilgili biriyseniz Kıbrıs’ın meşhur sahillerinden bir diğeri olan Yavuz Çıkarma plajını deneyebilirsiniz. Girne ve Alsancak arasında bulunan bu plajda çeşitli su sporları yapılıyor. Su altı dünyasını keşfe çıkmak için de Glapsides plajına rotanızı çevirebilirsiniz. Tüm sahil güzelliklerini barındıran Kıbrıs’ta benzersiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bu süreçte kalacağınız oteli seçmek için tatildükkani.com sitesine göz atabilirsiniz.

Kıbrıs’ın Yemek Kültürüne Hayran Kalabilirsiniz

Eminiz ki tatile bir yere giderken midemizi de doldurmayı planlarız. Gittiğimiz yerlerdeki kültürel yemekleri denemek, farklı tatlar ile keyiflenmek isteriz. Bu bağlamda Kıbrıs’ın yemek kültürüne ve menüsüne hayran kalmanız mümkün. Türk yemek kültürüyle benzerlik gösteren yemeklerde farklı lezzetlere de şahitlik edebilirsiniz. Özellikle de köfte patatesin eşsiz uyumuyla harmanlanmış olan Kıbrıs Köftesini mutlaka denemelisiniz. Bunun yanı sıra ilk başta mantı zannedeceğiniz bir yemek olan Piruhi’de fazlasıyla beğenilen bir tat.

Molehiya daha öncesinde pek duyulmamış ve Kıbrıs’a ait olan yemeklerden biri. Etli bir yemek olan Molehiya yemeğin de adı olan Molehiya bitkisinden yapılıyor. Kıbrıs denildiğinde akıllara gelen yemeklerden biri olmuştur diyebiliriz. Bu bağlamda Kıbrıs’a giderseniz mutlaka bu yemeğin tadına da bakmalısınız. Üstelik Kıbrıs’taki otellerin genelinde Kıbrıs’ın kendi yemekleri de çıkıyor. Kıbrıs’taki oteller konusunda bilgi alabilmeniz için tatildükkani.com sitesine bakabilirsiniz.

Ne Kadar Sürede Kıbrıs’ı Keşfedebilirsiniz?

Kıbrıs yüz ölçümü bakımından küçük bir yer olsa da gezip görmeniz gereken birçok güzelliği de bünyesinde barındırıyor. Bu nedenle Kıbrıs’ı ne kadar sürede keşfedebiliriz diyorsanız, bunun yanıtı asla günübirlik değil. En az 2 – 3 gün kalabileceğiniz bir şekilde Kıbrıs tatilinizi yapabilirsiniz. Hatta fırsatınız varsa tatilinizi bir haftaya çıkardığınız takdirde dahi doya doya Kıbrıs’ı gezebilirsiniz. Asla sıkılmayacağınız uzun bir tatil için Kıbrıs en güzel yerlerden biridir. Aynı zamanda çeşitli etkinliklere ve turlara katılarak da Kıbrıs’ı farklı bir boyutta tanıyabilirsiniz. Bunun için en alternatif etkinlikler arasında Kıbrıs uçaklı paket turları yer alıyor. Bu esnada konaklayabileceğiniz en uygun yeri seçmeniz için tatildükkani.com sitesi sizlere rehberlik sunar.

Kıbrıs’ta Otel Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kıbrıs turistik bir bölge olduğundan dolayı da geniş bir oteller zincirine sahip. Bu bağlamda otel seçiminizi yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Eğer balayı otelleri arasında seçim yapacaksanız, balayı konsepti sunan otellere göz atabilirsiniz. Bununla birlikte eğlence dolu ve etkinliklere katılım sağlayacağınız farklı otel seçenekleri de bulunuyor. Bürün Kıbrıs otel seçeneklerine yakından bakmak için tatildükkani.com tek bir ekranda alternatifleri sizlere sıralıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler