LEGDER Başkanı Melek Çakır’dan “Engelliler Günü” Mesajı

LEGDER Başkanı Melek Çakır’dan”10-16 Mayıs Engelliler Haftası” ve “Engelliler Günü” Mesajı.

LEGDER Başkanı Melek Çakır’dan “Engelliler Günü” Mesajı

Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği (LEGDER) Başkanı Melek Çakır “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” ve “Engelliler Günü” dolayısı ile bir mesaj yayınladı .

Çakır mesajında; Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletler üyesi olan tüm ülkelerde kutlanan “Engelliler Haftası” ve 10 Mayıs tarihi de “Engeliler Günü” kabul edilmiştir. Toplumun önemli bir parçasını oluşturan engellilerin sorunlarının gündeme getirildiği, hayata onların penceresinden bakılarak farkındalık oluşturulmaya çalışılan önemli bir haftadır.
    
Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartlarından biriside tüm bireylerin eşit şartlarda haklardan yaralanmasıdır. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin üzerine düşen vazifedir. Bu hususta bizlere düşen en önemli görev engelli kardeşlerimize birer birey olarak toplumun bir parçası olduklarını hissettirmektir. 
     
Toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engellilere, toplumun her kesiminin sahip çıkması, onların topluma kazandırılmaları ve kimseye muhtaç olmadan üretken duruma gelmeleri için gereken çalışmaların yapılması, gerek toplumsal ve gerekse kamusal desteğin verilmesi ve istihdam imkânlarının da yaratılması gerekmektedir.  
    
Devletimiz bu kapsamda, engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini, iş gücüne katılımlarını, huzur ve refah içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapmış olduğu yasal düzenlemelerle; özel eğitime ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımızın, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmaları, ağır engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları ortamlarda yakınları tarafından bakılmaları için bakım ücreti ödenmesi, sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlarımıza aylık bağlanması, kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı, kamu ve özel sektörde iş imkanı ile engelli gençlere yönelik sınavlar gerçekleştirerek, pozitif ayrımcılık sağlanmıştır.
    
Özellikle şu hususu da vurgulamak isterim.Bir engelli çocuk annesi olarak engelli çocuklarımız, durum ve konumlarına göre, hiçbir engel tanımaksızın pek çok sanat dalında özveri ve gayretle çalışarak eserler vermektedirler. Ayrıca, yine birçok sportif faaliyetlerde bulunarak, bu alanlarda üstün başarılara imza attıklarını onur ve gururla görerek bire bir yaşamaktayız..
    
Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” ve “10 Mayıs Engelliler Günü’nü” kutluyor, onların değerli ailelerine en kalbi duygularımla sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum.

Haber61 - Haber Servisi - 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem