Kurban Bayramı ne zaman? 2023 – Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Bayramın ne zaman olduğu ve bayram tatilinin kaç gün olacağı merak ediliyor. Kurban Bayramı ne zaman? 2023 – Kurban Bayramı tatili kaç gün? İşte detaylar…

Kurban Bayramı ne zaman? 2023 – Kurban Bayramı tatili kaç gün?

İslam Alemi tarafından önemli bir yere sahip olan dini bayramlardan Kurban Bayramına artık sayılı günler kaldı. Kurban Bayramı ne zaman? 2023 – Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bütün ayrıntılar haberimizde…

kurban-bayrami-ne-zaman-2023-kurban-bayrami-tatili-kac-gun.jpg

Müslümanlar her yıl dört gözle beklediği ve dini bayramlardan biri olan Kurban bayramı geldi çattı. Hem dini vazifelerini yerine getirmek hem de tatil yapmak isteyen vatandaşlar Kurban bayramının ne zaman olduğunu ve kurban bayramında tatilin kaç gün olacağını merak ediyor.

Kurban bayramı öncesinde şehirlerde kurban pazarları kuruluyor, kurban kesim yerleri hazırlanıyor. Kurbanlık almak isteyenler ile besiciler arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor.

kurban-bayrami-ne-zaman-2023-kurban-bayrami-tatili-kac-gun-001.jpg

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet takvimine göre 2023 yılı Kurban Bayramı arifesi 27 Haziran Salı, Kurban Bayramı 1. Gün ise 28 Haziran Çarşamba. Kurban Bayramı 2. Günü 29 Haziran Perşembe, 3. Günü 30 Haziran Cuma ve 4. Günü 1 Temmuz Cumartesi günleri kutlanacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Hem kurban ibadetlerini yerine getirmek hem de tatil yapmak isteyenler Kurban bayramı tatilinin kaç gün olacağını merak ediyor. Kurban Bayramı 2023 yılında 28 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. 4 gün olan bayramın son günü ise 1 Temmuz Cumartesi. Herhangi bir karar alınmaması durumunda 2 Temmuz Pazar günü de sayıldığı takdirde 5 gün tatil olacak. Ancak alınacak kararla hafta başı olan 26 Haziran Pazartesi ve arife günü olan 27 Haziran Salı günü de tatil ilan edilirse, 24 Haziran Cumartesi ve 25 Haziran Pazar günüde dahil olduğunda Kurban Bayramı Tatili 9 gün olacak.

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı ile ilgili kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

kurban-bayrami-ne-zaman-2023-kurban-bayrami-tatili-kac-gun-002.jpg

2023 KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

Kurban Bayramı Arifesi 27 Haziran Salı
Kurban Bayramı 1. Gün 28 Haziran Çarşamba
Kurban Bayramı 2.Gün 29 Haziran Perşembe
Kurban Bayramı 3.Gün 30 Haziran Cuma
Kurban Bayramı 4. Gün 1 Temmuz Cumartesi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem