Fındık sanayici ve ihracatçılarının büyük başarısı

Arslantürk ve Özgün, İSO’nun ilk 500’ünde.

Fındık sanayici ve ihracatçılarının büyük başarısı

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) geleneksel hale getirerek her yıl için Türkiye geneli için yaptığı değerlendirmelerin 2020 yılına ait olanında Trabzon’da fındık sektöründe faaliyet gösteren 2 firma ilk 500’e girmeyi başardı.

İSO’nun yaptığı belirlemeye göre Araklı’da faaliyet gösteren Arslantürk Tarım Ürünleri Sanayi İhracat ve İthalat A.Ş, geçtiğimiz yıl büyük bir atılımla 205’inci sıraya yükseldi.

Yomra ilçesinde kurulu bulunan Özgün Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti ise 2020 sıralamasında 379’unculuğu elde etti.

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, borsanın üyesi olan firmaların İSO’nun ilk 500’üne girmelerinden gurur duyduklarını belirterek, “Fındık gibi ülkemizin en önemli tarımsal ürünlerinden birini işleyerek ihraç eden, bunu yaparken de milyonlarca dolar döviz kazandırıp istihdam yaratan müteşebbislerimizin faaliyetleri takdire değerdir. Trabzon’un fındık ihraç liderliğini sürdürmesine de büyük katkısı olan firmalarımızın sektördeki başarısının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine inanıyor bu vesile ile tebrik ve teşekkür ediyoruz” dedi.

Fındık sanayici ve ihracatçılarının büyük başarısı

Fındık sanayici ve ihracatçılarının büyük başarısı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler