Dünyaca ünlü gazetenin Türkiye haberinde Trabzon detayı

Dünyaca ünlü gazete Türkiye'deki düğünleri konu alan bir haber yaptı. Haberde Trabzon detayı dikkat çekti.

Dünyaca ünlü gazetenin Türkiye haberinde Trabzon detayı

Dünyanın en önemli basın kuruluşlarınan The Guardian gazetesi Türkiye'deki koronavirüs önlemleriyle ilgili bir haber yaptı. Haberde "Trabzon’da bir düğünün gelin tarafında test sonuçlarının pozitif çıkmasıyla birlikte iptal edildiği" bilgisi paylaşıldı. 

Türkiye’de özellikle 4 Ağustos’tan beri vaka sayısı 1000’in üzerinde seyrederken İngiltere’nin köklü gazetelerinden The Guardian, Türkiye’de yaşananlarla ilgili kapsamlı bir dosya haber hazırladı. Gazetenin İstanbul muhabiri Bethan McKernan imzalı haberde, “Corona virüsü büyük Türk düğünü rüyasına darbe vurdu” başlığı kullanıldı.

Gazete, vaka sayısının artmasıyla birlikte kalabalık düğünlere getirilen kısıtlamaları merceğine alırken bazı gelin ve damat adaylarının yaşadıklarını aktardı.

Bu yıl içerisinde düğün tarihini üç kere değiştiren Nalan Altaş (36) isimli bir kadın, “Ben her zaman sevdiklerimin ve bütün ailemin yanımda olduğu bir düğün günü yaşamak istiyordum fakat düğünlere 1 saat sınırlaması getirilince bütün planımızı iptal etmeye karar verdik. Psikolojik olarak yıkılmış durumdayız ve maddi olarak da çok zordayız” ifadesini kullandı.

BAŞLI BAŞINA BİR ENDÜSTRİ

Cuma günü 1771 günlük vaka ile Mayıs ayından beri en yüksek sayıya ulaşan Türkiye’de corona virüsü günlerinde düğünlerde yaşanan “korku” hikayelerinin sıklıkla medyaya yansıdığına dikkat çekilirken, Trabzon’da bir düğünün gelin tarafında test sonuçlarının pozitif çıkmasıyla birlikte iptal edildiği ve Kayseri’de corona virüsü olan bir kadının 3 gün içerisinde 5 düğüne giderek hastalığı bulaştırdığına dair haberler hatırlatıldı. The Guardian, corona virüsü yasaklarının en sıkı olduğu zamanlarda bile insanların gizlice eğlendiği ve etkinlikler düzenlediğini yazdı.

4 Eylül’den itibaren sosyal mesafeli ve dans ya da ikram servisinin olmadığı düğünlerin yapıldığı ve gönüllü düğün denetçilerinin görev yaparak kontrol ettiğini yazan The Guardian, “Büyük düğün etkinliklerini ve kutlamaları kesmek ekonomiye zarar vermeden virüsün yayılmasını engellemek isteyen Türkiye için çok önemli bir taviz. Türkiye’de normalde yılda 600 bin düğün oluyor ve düğün endüstrisi başlı başına 98 milyar liraya denk geliyor.

“EN YOĞUN DÖNEM EYLÜL AMA…”

Kasımpaşa’da bir düğün salonu işleten Tolga Türkük, “Normalde Eylül ayı yılın en yoğun dönemiydi. Birçok müşterimiz yazı Karadeniz’de geçirip büyük kutlamalarını ve düğünlerini sonbaharda buraya dönünce gerçekleştiriyordu. Fakat bu yıl takvim bomboş. Yazın, yasaklar kaldırılınca tekrar çalışmaya başladık fakat şimdi tekrar hepsi iptal edildi. Geçen yıl haftada 3-4 düğün yapıyorduk fakat bu yıl hiçbir şey yok” dedi.

Şanlıurfa’da çalışan bir aile doktoru Rohan Benek ise özellikle bayram sonrasında ve yazın yapılan düğünlerin ardından vaka sayısının artış gösterdiğini hatırlatarak, “İş arkadaşlarım çok yoruldu. Covid-19’a karşı diğer herkesten daha çok risk altındayız. Eğer insanlar 2021’de düğün yapmak istiyorsa, o zaman uyarıları dinlemeli” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler