DKİB’in Belgrad Ziyareti

DKİB, 22 firma ile Sırbistan ve Bosna Hersek’e iş seyahati düzenledi.

DKİB’in Belgrad Ziyareti

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB), 22 firma ile Sırbistan ve Bosna Hersek’e iş seyahati düzenledi. 9 Mayıs tarihinde başlayan gezinin ilk gününde Belgrad Büyükelçisi ziyaret edilirken, ikinci günü ise B2B görüşmelerine ayrıldı.
 
İnşaat ve Yapı Kimyasalları sektörlerinde faaliyet gösteren 22 firma ile Belgrad’a giden DKİB heyeti Belgrad’da ilk gün Türkiye Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy’u makamında ziyaret etti. Burada Büyükelçi Aksoy’dan Belgrad ve Sırbistan arasındaki ekonomik işbirlikleri hakkında bilgi alan DKİB heyeti, Büyükelçi Aksoy’a plaket ve Trabzonspor forması hediye etti.

Belgrad ziyaretinin ikinci gününde ise B2B görüşmelerine yer verildi. Mihaila Pupina Bulvar’ında yapılan görüşmelere 350’nin üzerinde ziyaretçi 250’nin üzerinde de firma katıldı.
 
DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan yapılan görüşmelerde “Yüzyıllara dayanan dostluğu ile Sırplar bugünde bizi aynı sıcaklık ve ilgi ile karşıladılar. Umarım bugün iki ülkenin ortak ticari çıkarlarını gözeten, uzun yıllar sürecek işbirliklerinin de ilk adımları olacaktır” dedi.
 
DKİB Belgrad ziyaretlerinin ardından Bosna Hersek’in başkenti Saray Bosna’ya geçerek buradaki B2B görüşmelerine katılacak.

DKİB’in Belgrad Ziyareti

DKİB’in Belgrad Ziyareti
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler