Başkan Genç’ten E-muhtıra mesajı!

Ahmet Metin Genç, 27 Nisan E-muhtırası’nın yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Başkan Genç’ten E-muhtıra mesajı!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 27 Nisan E-muhtırası’nın yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Başkan Genç mesajında, 27 Nisan E-muhtırası’nın vesayet odaklarının Türk Silahlı Kuvvetleri eliyle demokratik hukuk devleti ilkesini çiğneyerek millet iradesine karşı yaptığı kanun dışı bir girişim olduğunu dile getirdi. 

“MİLLETİN VİCDANINDA DERİN YARALAR AÇTI” 

Mesajında, 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın gece saatlerinde yayımladığı bildirinin milletin iradesini hazmedemeyen kesimler tarafından desteklendiğine vurgu yapan Başkan Genç, şunları aktardı: “AK Parti vesayet odakları ve darbeci zihniyetlerle çarpışarak bugünlere geldi. Maalesef, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki demokrasi süreci değişik zamanlarda vuku bulan darbeler, muhtıralar ve bildirilerle kesintiye uğratılarak demokratik hukuk devleti ilkesinin yerleşmesine mani olunmuştur.”  

“DARBECİLERDEN İLK KEZ HESAP SORULDU”

Darbelerin ve darbecilerin Türk milletinin vicdanında çoktan mahkûm edildiğini ifade eden Genç, “Milletin özgür iradesine yapılan bu aleni saldırılar demokratik hayatımızda büyük yaralar açmasıyla birlikte, Türkiye’nin her alanda geriye gitmesine de neden olmuştur. Bundan dolayı darbeler ve muhtıralar Türk milletinin vicdanında çoktan mahkûm edilmesinin yanında AK Parti iktidarıyla birlikte ilk kez bu zihniyetlerle yargı önünde hesaplaşılmıştır. Nitekim, AK Parti iktidarlarına kadar hiçbir darbeciden yargı önüne çıkarılıp hesap sorulmamıştır. Ülke tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül Darbesi, 28 Şubat Postmodern Darbesi, FETÖ 15 Temmuz darbe girişimi ve E-muhtıraya imza atanlar ilk kez AK Parti döneminde yargı önüne çıkarılarak kendilerinden hesap sorulmuştur. Bu anlamda AK Parti’nin bütün riskleri göze alarak Türk demokrasisinin kurumsallaşması için vermiş olduğu mücadelenin eşsiz olduğunu bütün samimiyetimle ifade etmek isterim. Devletimizin bütün organlarından bu zihniyetlerin temizlenmesi ve halkın iradesinin tesis edilmesi için çok çetin mücadeleler yürüten AK Parti’nin 27 Nisan E-muhtırası karşısında gösterdiği tepki ve refleks darbe heveslililerine cumhuriyet tarihi boyunca verilen en anlamlı cevaptır.” cümlelerine yer verdi. 

TÜRK MİLLETİ DARBECİLERE ASLA GEÇİT VERMEYECEK”

Türk milletinin FETÖ 15 Temmuz darbe girişiminde sokaklara çıkarak darbecilere tarihte ilk kez ‘dur’ dediğini belirten Genç, “FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla milletimizin sokaklara çıkarak tarihte ilk kez darbecilere ‘dur’ demesi AK Parti’nin vesayet odaklarına karşı yürüttüğü kesintisiz mücadelesinin bir sonucudur. AK Parti, Türk milletinin de büyük desteğiyle dokunulamaz denilen, her dönem korkulan, hesap sorulamaz denilen vesayet odaklarından ve darbeci zihniyetten ilk kez hesap sormuştur. Bundan dolayı AK Parti’nin Türkiye’nin demokratik yaşamına ve hukuk devleti ilkesine yaptığı katkının hiçbir şeyle yerinin doldurulamayacağını ifade etmek isterim. Demokrasiyi iliklerine kadar içselleştiren Türk milletinin de bundan sonra iradesini gasp etmek isteyen darbecilere ve bu yola tevessül edenlere asla geçit vermeyeceğine bütün samimiyetimle inanıyorum. Ve bir kez daha demokrasiyi ayaklar altına alan bütün darbeleri, darbecileri ve bu zihniyette olanları esefle kınıyorum.” ifadelerine yer verdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem