Başkan Genç, 23 Nisan mesajı yayınladı

Başkan Ahmet Metin Genç 23 Nisan dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Genç, 23 Nisan mesajı yayınladı

Trabzon'da Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

“KURUCU MECLİS AÇILDI”

23 Nisan 1920'de milletin egemenliğini esas alan Büyük Millet Meclisi'nin açıldığını belirten Başkan Genç,  şu ifadelere yer verdi: "Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları İstiklâl Savaşı'nı milletin temsilcilerinin iradesiyle yürütmek ve halkın da desteğini almak için Ankara'da o zaman ki adıyla Büyük Millet Meclisi'ni açtılar. Kurucu meclis niteliği de taşıyan Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk İstiklâl Savaşı'nı zaferle nihayete erdirerek bağımsız Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerini attı."

"CUMHURİYET BİZE EMANET”

"Bu anlamda 23 Nisan 1920 tarihi egemenliğin asıl sahibi olan millete verilmesi itibarıyla bir övünç ve gurur tarihidir. Bütün imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen ecdadımızın hayat verdiği ve bize emanet bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve yüceltmek bütün vatandaşların görev ve sorumluluğu olmalıdır. Cumhuriyetimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak için ecdadımızın bize miras bıraktığı medeniyet tasavvuru doğrultusunda, birlik ve beraberlik içinde canla başla mücadele edeceğiz." 

"ÇOCUKLARIN SEVİNCİNE ORTAK OLACAĞIZ”

23 Nisan'ın dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu belirten Başkan Genç, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan'ın coşku ve sevincini hep kalbimizde hissedeceğiz. Dünyada çocuklara armağan edilen tek çocuk bayramı olan 23 Nisan'ı dünya çocukları nasıl coşku ve sevinç içinde kutluyorsa biz de aynı duygularla bu sevinç ve coşkuya ortak olacağız. Türk milleti 23 Nisan'ın ifade ettiği değer ve anlamı hiçbir zaman unutmayacaktır. Dünyada barışı, dostluğu ve kardeşliği çoğaltan, dünya çocuklarını din, ırk ve dil ayrımı gözetmeden aynı amaç etrafında birleştiren 23 Nisan'ı her yıl olduğu gibi; bu yıl da kıvanç ve onurla içimizde yaşayacağız. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla tebrik ederim." cümlelerine yer verdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem