Bakan Kirişci: Çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Şanlıurfa'da deprem bölgesindeki çiftçilere ilişkin açıklamalarda bulundu

Bakan Kirişci: Çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz

Şanlıurfa'da açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci  "Çiftçilerimizin yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz" diyen Bakan Kirişci, "Deprem bölgesindeki çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Krediye olan sübvansiyonlu kredi borçları 1 yıl süreyle ertelenmiştir." dedi.

Bakan Kirişci'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

Hükümetin Tarım ve Orman Bakanlığı ksımında ve buradaki devletimizin ilgili birimlerini harekete geçirdik. Depremin ilk anından itibaren vatandaşlarımızla birlikte olduk. 13 bin 597 personelimiz sahada. Hayvansal üretimimiz aksamasın istiyoruz. 13 bin 196 ton hayvan yemi dağıttık. 1,5 milyar liralık hayvan yemi desteğinde de bulunacağımızı belirtmek isterim. 41 bin 734 ton biz ısınma amaçı olarak odun dağıttık. Çiftçilerimizin yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz. Depremde zarar gören işletmelerin ve hayvanların tespitlerini yapıyoruz.

1 YIL ERTELENDİ

Telef olan büyükbaş ve küçükbaş gibi hayvanlar bunları tespit ettikten sonra bedelsiz karşılayacağız. Ayni olarak bunları vatandaşlarımızı sunacağız. Temel amacımız üretim zinciri kırılmasın. Kırsaldaki bu zorlukları yaşayan vatandaşlarımıza çare olalım, onlar üretmeye devam etsinler ki bu ülke gıdasız kalmasın. Deprem bölgesindeki çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım krediye olan sübvansiyonlu kredi borçları 1 yıl süreyle ertelenmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem