Azmi Kuvvetli’den 23 Nisan mesajı

Azmi Kuvvetli 23 Dolayısıyla mesaj yayınladı.

Azmi Kuvvetli’den 23 Nisan mesajı

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kuvvetli mesajında şu ifadelere yer verdi; 

"23 Nisan 1920,Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı gündür.  23 Nisan 1920 önemli bir tarihtir, zira, bu tarihte milletimizin adı, devletin adı olarak konmuştur. Hukukunu kullanamayan payitaht yerine Anadolu içlerinde bir kurucu payitaht kurulmuş, yetki üstlenmiş ve "Türkiye" adını da ilk defa kullanmıştır. 

23 Nisan 1920, Hacı Bayram Camii'nde kılınan Cuma namazı ardından dualarla Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. 102.Yılında bu güzel günümüzü, Osmanlı hayali kuranlara inat beynimizde, yüreğimizde ve bütün varlığımızla bu emanete birlikte sahip çıkıyoruz çıkmaya da devam edeceğiz. 

Kuruluşunun 102.yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir sözünün tecelli edeceği yer, demokrasimizin ve büyük Türkiye’nin en büyük güvencesidir. Bu güvencenin toplumsal dayanağı ise geleceğimizin temsilcisi çocuklarımızdır. Bu bayram günü, bir taraftan genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için tarihi bir gündür.  Çünkü büyük Atatürk bu bayramı Türk çocuklarına armağan etmiş ve dünyada ilk çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır. 

Bu duygu ve düşüncelerle,102 yıl önce bu kutsal vatanı yüce Türk milletine emanet eden başta büyük önder Gazı Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarını, ahirete göç eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygı, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve aziz milletimizin bugüne anlam katan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyor, saygıyla sevgiyle selamlıyorum."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler