Avrupa’dan Trabzon’a gurbetçi köprüsü

Avrupa'daki Trabzon dernekleri tek çatı altında toplanarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Avrupa’dan Trabzon’a gurbetçi köprüsü

Avrupa’da yaşayan Trabzonlu hemşerilerimiz ve gurbetçilerimizden oluşan dernekler, tek çatı altında toplanarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Avrupa ile Türkiye arasında gönül köprüsü kurmak için yola çıkan başkanlar hem devletten hem de yerel yönetimlerden destek bekliyor.

Almanya, Fransa, Hollanda ve Avusturya’da yaşayan gurbetçi hemşerilerimiz Avrupa ile Türkiye arasında gönül köprüsü kurmak, turizme daha çok katkı sağlamak ve düzeyli bir dayanışma içinde olmak için oldukça önemli bir hareket başlattılar. 

Avrupa’dan Trabzon’a gurbetçi köprüsü

Amaçlarını, hedeflerini ve taleplerini anlatmak için Trabzon’a gelen gurbetçi başkanlardan oluşan heyet Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret ettiler. 

Bielefeld Derneği Başkanı Burhanettin Aydın, Duisburg Şalpazarlılar Derneği Başkanı Murat Bektaş, Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, Amsterdam Dernek Başkanı Nedim Kazancı, Coşkun İşçi, ULM Derneği Başkanı Fikret Demir, Heilbronn Karadenizliler Derneği As Başkanı Tufan Akçay,  Düren Karadenizliler Derneği Başkanı Feyzullah Yurtsever’den oluşan  heyet, Trabzonspor-Beşiktaş maçını da izleyerek Trabzonspor’un her zaman her şekilde yanlarında olduklarının mesajını da verdiler.

Avrupa’dan Trabzon’a gurbetçi köprüsü

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAĞIZ…

Trabzon Valisi ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ile olan görüşmelerin son derece faydalı geçtiğini belirten Almanya Duisburg Şalpazarlılar Derneği Başkanı Murat Bektaş Avrupa’da yaşayan Türklerin tek çatı altında toplanmasının hem Trabzon’a hem de bölgeye ciddi katkı sağlayacağını vurguladı. Bektaş ayrıca amaçlarının, hem Karadeniz kültürünü gurbette en iyi şekilde yaşamak ve yaşatmak bunun yanında da sanat-kültür-spor ve eğitim alanlarında karşılıklı dayanışma içinde olmak olduğunun da altını çizdi.  

Avrupa’dan Trabzon’a gurbetçi köprüsü

TRABZON VE TRABZONSPOR BİZİM ORTAK SEVDAMIZ

Almanya Düren Karadenizliler Derneği Başkanı Feyzullah Yurtsever de bu oluşumun hem Avrupa’da yaşayan Türkler hem de ülkemiz için çok değerli olduğunu ancak seslerinin daha gür çıkması gerektiğini belirterek Trabzon ziyaretlerinin çok olumlu geçtiğini vurguladı. Yurtsever, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuoğlu’nun bizleri dinlemesini çok isteriz. Emin olun ki bu oluşuma verilecek destek, ülkemizin tanıtımına, turizmine geleceğine de bir katkı olacaktır. Hepimizin ortak sevdası Trabzon ve Trabzonspor. Bu sevda için ne yapsak azdır. Bizler her zaman göreve hazırız” dedi.

Avrupa’dan Trabzon’a gurbetçi köprüsü

Avrupa’dan Trabzon’a gurbetçi köprüsü

Avrupa’dan Trabzon’a gurbetçi köprüsü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem