Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten KDV Düzenlemesi Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gıdadaki KDV'nin artmadığını, sadece işletmelerin aldıkları KDV'yi doğru belgelendirmeleri için düzenleme yapıldığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten KDV Düzenlemesi Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, gıda ürünlerine uygulanan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) bir artış olmadığını, mevcut düzenlemelerin sadece işletmelerin vatandaşlardan aldıkları KDV'yi doğru şekilde belgelendirmelerini sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti.

Bakan Şimşek, "Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği"nde yapılan son değişikliklerle ilgili olarak, "KDV oranlarında herhangi bir artış söz konusu değil. Amacımız, işletmelerin vatandaşlardan aldıkları KDV'yi daha şeffaf ve doğru bir şekilde belgelendirmelerini sağlamaktır. Bu konudaki hassasiyetleri için vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu düzenleme ile hükümetin vergi kayıp ve kaçağını önlemeye yönelik adımlar attığı ve vatandaşların daha şeffaf bir vergilendirme sürecine katkıda bulunmaları için teşvik edildiği belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler