Fındık Zahmetsiz ve Karlı Ürün

Üretim alanı her geçen gün artan fındıkta 1. standart bölge olan Ordu, Giresun ve Trabzon illeri dışında fındık yetiştiren üreticilerin, bu ürünü 'zahmetsiz ve karlı' olduğu için tercih ettiği ortaya çıktı.Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültes

Fındık  Zahmetsiz ve Karlı Ürün

Üretim alanı her geçen gün artan fındıkta 1. standart bölge olan Ordu, Giresun ve Trabzon illeri dışında fındık yetiştiren üreticilerin, bu ürünü 'zahmetsiz ve karlı' olduğu için tercih ettiği ortaya çıktı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından fındık üretim 1. standart bölge içinde olmayan Terme ve Çarşamba ilçelerinde bir araştırma yapıldı. Buna göre, fındıktan başka her ürünün yetiştirilmesine müsait ovalarda neden fındık yetiştirildiği sorusuna cevap arayan uzmanlar, 35 köyde 59 üreticiyle yaptıkları ankette ilginç sonuçlar elde etti.

Ankette sorulan "Niçin başka ürün değil de fındık yetiştiriyorsunuz?" sorusuna üreticiler yüzde 88 oranında, "Az insan iş gücüne ihtiyaç duyulduğu için" cevabını verdi. Üreticilerin yüzde 78'i ise, fındık yetiştiriciliğini karlı bir iş olarak gördüğünü kaydetti.

Araştırmada ayrıca, ankete cevap veren üreticilerin yüzde 35'i ellerindeki fındık yetiştirdikleri mevcut araziyi yeterli görmeyerek yeni üretim alanı tesis etmeyi de düşündüklerini belirtti. Anket sonuçları, yörede dillendirilen '11 ay yatıp 1 ay çalışmak' sözünü doğruladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi