Dolar ve euro güne yine rekorla başladı

28 Mayıs'ta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinden beri rekor kıran dolar ve euro kuru, bugün de hareketini değiştirmedi.

Dolar ve euro güne yine rekorla başladı

28 Mayıs Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinin ardından yükselişe geçen dolar ve euro, bugün de yukarı yönlü hareketini değiştirmedi.

Güne 21,67 seviyesinden başlayarak yeni bir rekor kıran dolar/TL, saat 09.00 itibarıyla 21,46 seviyelerinden işlem görüyor. İlk kez 23 TL sınırını aşan ve güne rekorla başlayan euro ise, 23,71 seviyesine ulaştıktan sonra aynı dakikalarda 23,10 noktasında seyrini sürdürüyor.

DOLAR VE EURO REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR
Salı gününe yeni bir rekor kırarak 21,67 seviyesinden başlayan dolar/TL, saat 09.00 itibarıyla 21,46 seviyelerinden işlem görüyor. Kendi rekorunu kıran ve ilk kez 23 TL sınırını aşan euro ise şu dakikalarda 23,10 seviyelerinden işlem görüyor.

EKONOMİNİN DÜMENİNDE ARTIK MEHMET ŞİMŞEK VAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etmesinin ardından açıkladığı Kabine'de Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olduğunu duyurmuştu. Bakanlıktaki devir teslim töreninde konuşan Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

YILLIK ENFLASYON YÜZDE 39,59 OLARAK HESAPLANDI
TÜİK dün mayıs ayı enflasyon verilerini açıklamıştı. Doğalgaz fiyatlarının sıfır olarak hesaplanması sonucu yıllık enflasyon yüzde 39,59 olmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler